Vissza mennyél! Farmolni!

botnesse

Túl vagyunk a Nehéz Napokon! Sokkal tisztább, szárazabb érzés játszani! Ez nem egy elbénázott intim betét reklám, hanem kitakarították a botokat a játékból! És ez nekünk lehetőség gazdagodni!

Ez egy ilyen poszt lesz. Indokolatlan körmondatokkal, mémes utalásokkal és facepalmos poénokkal teli levezetés. Csak óvatosan!

A Frostshock kulturális, informatív és szórakoztató weboldal értékes hasábjain bukkantam a hírre, miszerint a Blizzard megritkította a fenemód elszaporodott kártevőket, akiket szeretünk és utálunk is egyben. Ugyan egyikünk sem ismerné be akkor sem, ha egyéves HBO előfizetéssel kecsegtetnének, de sokan boltoltunk már a játék sötét oldalára keveredett felebarátainkkal. Például amikor rendkívül olcsón vettünk nyersanyagot /és a mellé ajándékba kapott mindenfélét/ annak idején, vagy amikor azért léptünk be direkt reggel 7-kor a játékba, mert tudtuk hogy rendszeresen akkor bukkannak fel azok a játékosok, akik pont akkor akarják kiárulni mindenüket a piaci ár negyedéért. 3 stack cloth, 128 db ore, 2 db piros gem, 7 db strenght flaska, 16 db Frozen Orb, 4 db Crusader Orb meg az apró sallangok összesen 1500 aranyért, amiből egy kis masszírozás után végül alig pár száz arany lett. Mindegy.. csak vigyük!  Hát kik vagyunk mi, hogy gyanúsan nézzünk felebarátunkra és azt feltételezzük, hogy feltörték szegény játékos accját, nem pedig megunta a játékot? Ugye, hogy ugye… Ő meg úgyis visszakapja az account restore funkcióval. Na de picit elkavarodtam a lényegtől… és amúgy is csak hallottam, hogy egyszer valaki mesélte, hogy látta, hogy azt mondta egy piros hajú ürge, hogy…

A fejlesztők alig 18 órája egy nagyobb account ban hullámot indítottak, melynek következtében több ezer accountot zártak le. Az accountok mindegyikét automatizált játékra, azaz botolásra használták. És, hogy miért szerepel egy ilyen hír a Gold Hungary oldalán?
Mert ez pénzt hoz a házhoz!

Milyen hatásai vannak egy ban wave-nek?

tldr; Mondom a sztrákcsört: megint felmegy a virág ára, menjél vissza farmolni.

A botok nagyobb része nem szintezésre vagy honorozásra volt beállítva, hanem farmolásra, virágozásra és bányászásra. A jelenlegi trendek szerint főként Starlight Rose-t és Fjakdkjnt farmoltak. (Talán láttatok ti is olyan karaktert, aki repül mount nélkül, hegynek fel, hegynek le, sőt a hegynek be – na ők voltak a botok, akik valójában nem repültek, hanem zuhantak, ugyanis tehetséges programozók ügyesen meg tudták babrálni karakter helyzetét a világban, hogy a Z (függőleges) koordinátával játszottak. “Beragasztották a karaktert a levegőbe.” De ez már nem a blogra tartozik és tényleg csak olvastam valahol redditen.)

A botok időszakos eltűnése mindig azt eredményezi, hogy visszatérésükig a nyersanyagárak megemelkednek. Az én szerveremen például tegnap még 70 aranyért vettem a Starlight Rose-t, ma már közel duplája. Ez persze egy kiragadott példa, mert – ahogy fent is írtam – ezt a virágot farmolták a leggyakrabban a botok. Más virágoknál is érezni már most az emelkedést, de nem olyan mértékben, mint a Rose-nál. Ott, mintha hirtelen hiány támadt volna a piacon… eltűntek ugye a botok.

Lássuk a számokat. A % Market Value oszlopot érdemes figyelni, az mutatja, hogy a “megszokotthoz” képest mennyivel drágábbak a virágok. A “megszokott” a TSM addon utolsó frissítéséhez viszonyított, a te szervereden lévő itemek árának átlaga. Ez egy folyamatosan változó ár, a TSM Application frissítésekor változik. A lenti képen az utolsó frissítés 3 órával ezelőtti, azaz a % Market Value oszlop a 3 órával korábbi árakhoz mért növekedést jelzi.

A dolog még annyira friss, hogy nem minden nyersanyag piacán látszik a botok eltűnése – azaz, még nem száradt a piac, nem vásárolták ki a cuccaikat. Az utánpótlás viszont több item esetében is vissza fog esni, ezért emelkedni fog az áruk. Legjobban ez a Starlight Rose esetében látszik már most is. Emlékezzünk: 3 óra alatt ugrott 35-40%-ot az ára.

bot1

bot2

Gondos tanulmányozás után egyetlen konklúzió vonható le: Mennek fel az árak baszki!

Hogyan kell erre reagálni?

Minden mindennel összefügg, you know, package.
Semmi esetre sem azzal, hogy felvásároljuk a piacot. Noha az ötlet jónak tűnhet, de kockázatos. Csütörtök este van, jön a hétvége, ami a weekly cycle szerint a legnépszerűbb farmolós időszak. Rengetegen fognak farmolni a hét vége felé és persze hétvégén is. Persze például a flaskák máris alkalmazkodtak az árakhoz, a tegnapi 700-800 arany helyett már a legolcsóbb is 950-ért ment el raidkezdés idején. Viszont kockázatos felvásárolni a virágokat vagy érceket, mert a hétvégi játékosok és farmolók le fogják nyomni az árakat, és bukhatod a profitot (jó esetben csak azt).

Viszont a ban wave kitűnő lehetőség a farmolásra beállt játékosoknak arra, hogy kicsit jobban megszedjék magukat. Ha a 7.1 miatti árcsökkenések miatt abbahagytad a porszívózást, most lehet, hogy mégis megéri újra elkezdened! Nézd meg a szervered árait (különös tekintettel a virágokra) és ha nálad is megemelkedtek az árak, kezd újra a farmolást. Egyes helyeken a patch előtti árakat is megközelíthetik a virágok árai, ami eszméletlen jó lehetőség… amíg vissza nem térnek a botok.

Ugye mennyi időt megspóroltál volna, ha csak a tldr-t olvasod el? 🙂

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!