Újjáéledt a Jewelcrafting!

Reneszánszát éli a Jewelcrafting szakma. A Timewalking bonus event visszahozta a JC becsületét. Ezreket kereshetsz a Timewalking gemekkel ha az elsők között lépsz be a még kiaknázatlan piacra.

Osztály vigyázz!!! Felmérő következik!

Jelentkezzen az aki megvette a Book of Gold első részét és az ott olvasottakat felhasználva degeszre kereste magát a Timwalking eventekből. És ne sumákoljatok, mert látom, hogy max két ember! Azt a hitvány honvéd hóbelebancos kutyaúristókot neki!
Na de váltsunk egy fokkal kellemesebb hangvételre.  🙂
A mai órán a Timewalking eventek és a gold kapcsolatáról lesz szó.

A Timewalking eventet ismerjük, a goblinok egy része már korán meglátta és kihasználta a benne rejlő lehetőségeket. Nem mennék bele az eventek részletezésébe, mert már volt alkalmunk kétszer is hozzájuk. Inkább vizsgáljuk meg a jelenséget goblin szempontból.

Jöjjön hát egy hosszú mese mielőtt rátérek a lényegre.

Motiváció

A játékosokat több dolog is motiválja arra, hogy rendszeresen menjenek Timewalking instákba,
sőt, arra is, hogy minél gyorsabban végezzenek egy körrel. Ezek a Timewarped Badge-kből vehető mountok és toy-ok mellett az 5 Timewalking dungeon teljesítéséért járó, normál lootot adó
Iron Fleet Treasure Chest valamint az új content varázsa és a nosztalgia faktor.
Nekünk, goblinoknak annak a célcsoportnak a kiszolgálása a cél, akikre akár úgy is hivatkozhatunk, hogy : minmaxolók.

A minmaxolók motiváltak, el akarnak érni valamit és azt minél gyorsabban, simábban.
Nekik fogunk segíteni és ők ezért nekünk fogják adni csillogó goldjaikat.

Timewalking minmax dióhéjban

Adott tehát egy (két) event, ami csábító jutalmakkal kecsegtet. A játékosok nagyobb része ráérősen farmolja a badge-ket, de egy nem is olyan kis részük komoly összegeket áldoz arra, hogy minél gyorsabban elérjék a céljukat. Ennek érdekében jól megtanulták a Timewalking szabályokat (leskálázódó gear, legendary használat, stb).
A minél jobb teljesítmény érdekében külön szettet állítanak össze, de ha még nem is, az aktuális gearjük egy részét lecserélik legendary és (most erősen tessék figyelni) minél több socketes gearre. Az insták lehető leggyorsabb teljesítése és bedarálása érdekében sokszor csapatokba állnak össze és a játékmódhoz igazított gearrel vágnak neki a harcnak.
A cél a minél gyorsabb badge farmolás. Elszánt játékosokról van szó, akik a Timewalking event egy hetére komoly progress játékosokká válnak. A Book of Gold olvasói pedig már jelentkeznek, hogy észrevették ebben a bekezdésben a két nagyon fontos részt.

  • Meghatározott időszak (In-game Event Cycle) és a
  • progress játékosok (a legbiztosabb módja a rendszeres eladásoknak az ő igényeik kiszolgálása).

Ez a két fontos fogalom a jelenlegi helyzetben. De mégis hogyan fordítsuk hasznunkra az alapvetően nem goldszerzésre kitalált új játékelemet?

Kereslet-kínálat

Nem véletlenül hoztam fel a legendary itemek mellett a socketes itemeket.
A socketes gear kiemelt helyet kap minden Timewalking guide ajánlójában.
Azon egyszerű oknál fogva, hogy míg bármelyik gear (fegyver, armor) leskálázódik a Timewalking dungeonban, addig a benne lévő gemek nem!

Azaz, egy gemekkel megpakolt item akár 3x erősebb lehet a leskálázódott ilvl700-as itemednél!

Jó, igen. Kicsit túloztam, de nem is olyan nagyot. Kapsz egy feladatot:
Menj el AH-ba és nézd meg, hogy mennyibe kerülnek a vágott BC-s és Wrathos gemek.

Elképesztő mi? A kutya se venné meg igaz? Pedig de!

És goblin szempontból itt a lényeges része az egész Timewalking jelenségnek. A minmaxolók a lehető legjobb gemeket veszik meg a socketes gearbe. Ezek a gemek pedig  nem a WoD-os gemek, amik csak másodlagos statot adnak. Hanem a lehető legtöbb elsődleges statot adó piros gemek. Nevezetesen a vágott Crimson Spinel (TBC) és a Cardinal Ruby (Wrath).

Oké-oké. De veszik az old gemeket?

Mint Pumped Gabo a BCAA-ba tunkolt 8 vitaminos fehérjeport!

crimsonspinel

Szóval marékszámra, na. A gemek darabja – legalacsonyabb – a 120 aranyas ártól egészen a pofátlan magasságokig is felmennek. Kis tesztelgetés után én úgy találtam, hogy a szerveremen a 200-250-es árkategória amiért még gondolkodás nélkül megveszik.

Jelentősen kisebb a kereslet a szintén BC-s/Wrathos, de más színű gemek iránt.
A piros gemek egyszerűen tökéletesek a játékosoknak. Nem akarnak socket bonust kirakni, csak belepakolni a turbót a cuccba oszt lehet terminátorba tolni a full contactot.

Mégis fontos megemlíteni, hogy más színű gemek is eladhatók, például az orange gemek egész jól.

Beszerzés

Mivel a Cardinal Ruby beszerzése elég korlátozott, ezért édemes a Crimson Spinelekre koncentrálni. A nyers változatuk BC-s raidekből esik. Ezért farmolásra kitűnő hely Black Temple és Sunwell Plateau. Ajánlott még miner karival végigmenni Hyjal raiden is.
Ott ugyan a mobokból nem esik gem, de a terület-részek teljesítése után spawnolnak azok a bányák, melyekből kiszedhetők akár epic gemek is.

Ne feledd. Minél több trasht ölsz meg a raidekben, annál nagyobb eséllyel esik nyers gem!

Lehetőségként szóba jön még a Cardinal Ruby-transmute, de ha megtudom, hogy erre lövöd el a cooldownt és nem minimum egy Living Steelre, esküszöm kibanollak a blogról. 🙂

Akasztják a hóhért

Ideje valami konkrét példát is felmutatni. A legutóbbi timewalking alkalmával sajnos alábecsültem a keresletet. Egyszerűen nem hittem el, hogy lesz annyi minmaxoló, hogy megérje komolyabban befektetni a piacba. Összesen kb 35 gemmel készültem előre… csúfos kudarc volt látni, hogy alig 2 nap alatt elment mind. Nagyot hibáztam, hogy nem készültem be sokkal több nyers gemmel.
Akkor és ott hirtelen nem is tudtam nagyobb készletet kialakítani, hiszen alig adnak el nyers gemet. Maradt a BC-s raidek farmja amivel még 15 Crimson Spinelt sikerült beszereznem.
Mindent összevetve a piros gemekkel és néhány más színű vágott gemmel 65 darab gem-eladásom volt. Ez összesen 12588 goldot hozott azaz átlagolva 190 aranyért ment el darabja.

postmail

Éledjetek JC-sek, tiétek a lehetőség!

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!