Új lendületet kap a transmog piac

A 7.2.5-ös közelgő patch egyik újdonsága a transmog eladásokra lehet jótékony hatással.
A Trial of Style megversenyezteti a játékosokat. A Transmog verseny részvevői újabb lendületet adhatnak az eladásoknak.

Alig kezdjük megszokni a 7.2-es patchet, máris jönnek a hírek az új dolgokról. A PTR-re bekerülő új patch lerántotta a leplet két nagyon jónak ígérkező újdonságról. Az egyik a várva várt Timewalking raidek megjelenése a játékban, melyet egyelőre a régi Black Temple 10 fős Timewalking változata fog felvezetni.

A másik – és ez érdekesebb számunkra – a Trial of Style competition, azaz egy Transmog verseny event megjelenése. A verseny során 6 játékos méri össze erejét, vagyis inkább transmogját. Megérkezett hát a Riszaviadal a Warcraft világába, és mi ennek nagyon örülünk!

Mi is az a Trial of Style?

Egy új weekly event. Egy 6 fős scenario, amiben a bejelentkező játékosok 2 percet kapnak arra, hogy kialakítsák azt a szettet, amivel reményeik szerint megnyeri a riszaviadalt.
A scenario következő stage-ében két-két karakter a pódiumon mutatja be a felkészülési idő alatt kialakított transmogját, a többiek pedig választanak egy karaktert, akire szavaznak abban a körben. Fent a színpadon lehet néhány emote-ot tolni, táncolni vagy beszélni a közönséghez. Ilyen fordulókból alakul ki a végeredmény, melyben az első három helyezettet díjazzák, valamint azok is kapnak egy kis vigaszdíjat, akik nem kerültek fel a dobogóra.

A versenyek egy-egy téma köré összpontosulnak. A meghirdetett témához (Theme) igazodóan kell(ene) kialakítani a felkészülési idő alatt a versenyeztetni kívánt transmog kinézetedet.

A verseny témái lehetnek az alábbiak:

 • Summer Styles – Nyári öltözet
 • Winter Wear – Téli öltözet
 • Ready for Battle – Harcra készen
 • Fun and Flirty – Mókás és kacér
 • Mismatched Mayhem – Összevisszaság
 • Fire and Ice – Tűz és jég
 • Dark and Deadly – Sötét és halálos
 • Faction Pride – Frakciókhoz illő
 • Primal Style – Vad, ősi
 • Heroes of Azeroth – Azeroth hősei
 • Make Me Laugh – Vicces összeállítások
 • Tabard Time – Tabardos
 • Everyday Heroes – Valószínűleg szuperhősökre hajazó
 • Epic Purple – ???
 • Champions of the Light – A Fény bajnokai
 • Freestyle!

WoWScrnShot_041617_004726

A versenyen részt vevő játékosok jutalma a helyezés függvényében eltérő mennyiségű Mog Week Token. Az első helyezett 50 darabot kap, a többiek pedig értelemszerűen kevesebbet.
A tokeneket egy Dalaranban lévő vendornál lehet beváltani. Egyelőre ennyit tudunk csak az egész eventről. Nem tudni, hogy mire válthatók majd be a tokenek, de azt sem, hogy ha esetleg nem nyertünk, live-on lehet e újra próbálkozni. Jelenleg még nincs bent PTR-en az az NPC, ami geart árul tokenért cserébe. Csak annyit tudni, hogy transmog itemekre lehet majd beváltani őket. Logikus gondolat lehet, hogy no longer in game, azaz már a játékban nem megszerezhető itemekre lehet majd beváltani. Például challenge mode gold transmog itemekre, vagy hasonlókra.

Itt látható a Trial of Style működés közben:

Noha még igencsak keveset tudni erről az új eventről, a rendelkezésre álló infók bőven elegendők arra, hogy spekuláljunk egy jót.

A Trial of Style hatásai a transmog piacra

Rendkívül ügyesen már a címben lelőttem a poént, és kezdő goblin is rájött a válaszra.
Az eventből bizony a transmog itemekkel kereskedő goblinok fogják megszedni magukat.
De azért magyarázok egy kicsit, ha már ilyen jól lelőttem a poént.

Minden új, játékba kerülő feature hatással van a játék gazdaságának valamely részére. Ez raideknél, patcheknél egyértelmű. A szűkebb körben használt feature-öknél is igaz ez a dolog. Például a battle petek piacára hatással van egy új adagnyi pet bevezetése, vagy most bekerül Battle Pet Dungeonök megjelenése. A Legion esetében a transmog feature nagyon sok figyelmet kapott, és a fejlesztők tovább csinosítgatták a Wardrobe rendszert a 7.2-es patchben – és most már értelmet is adtak a minél több item begyűjtésének.

A 7.2.5-ös patchtől már nem csak a magunk örömére alakíthatjuk a karakterünk kinézetét, de használhatjuk is a gyűjteményünket, hogy további különleges darabokat szerezzünk be.
A Trial of Style egy olyan minijátékot hozott be a játékba, mint a battle petekkel való mókázás.
Ez pedig nagyon jó nekünk, goblinoknak.

Az eddigieknél több eladásra számíthatunk, még  népszerűbbé válik a transmog piac!

A Wardrobe bevezetésével és a Fashionista achievementtel ellentétben a Trial of Style nem az olcsó tömegtransmogokra, hanem kifejezetten az egyedi darabokra tereli a figyelmet és helyezi a hangsúlyt. A fenti Theme listába illő különleges itemek iránti kereslet nőni fog. Azok számára is kötelezően beszerzendő itemekké válnak a transmog itemek, akik eddig nem foglalkoztak a játék ezen részével, azonban az új minijáték megtetszett nekik… és ki a franc játszik egy minijátékkal, ha nem megnyerni akarja?

Lefordítva tehát: A slutmog, az egyedi, a szexi, a durva, a brutál, a különleges darabok méginkább a figyelem középpontjába kerülnek, és mivel ezekre a darabokra jellemző, hogy nagyon ritkák, ennek megfelelően az árak is az egekbe szökhetnek. Példának okáért vegyünk egy Glorious Legplates nadrágot, ami nagyon könnyen farmolható, és viszonylag nem is nagyon ritka.
EU átlagára 300 ezer arany! Mi teszi ilyen drágává? Az, hogy ritkának mondható, de főként az, hogy az egyik legkeresettebb item a plate slutmogot (kurvás transmog, armorkini) kialakítani akarók körében.

De van ám a Trial of Style koncepciójának egy másik oldala is. A PTR-en való tesztelgetéseim során tisztán lejött, hogy itt a szubjektív szavazatok dönti el, hogy nyersz -e vagy sem. Simán nyerhet egy olyan mog is, amit a lenti képen látsz. Ezzel nem mondtam világrengető újdonságot, ám mégis aggodalomra adhat okot. Még ha el is vetjük azt, hogy lehet benne egy jókora “a haveromra szavazok” lehetőség, nem tiszta az sem, hogy a Theme (azaz a verseny témája) mekkora hatással lesz a dobogóra kerülőkre. Valljuk be, ha például a Theme a Champions of Light lenne, nem örülnénk, ha valaki ezzel a moggal nyerné meg a versenyt, mert a szavazók poénosnak látták.
Főleg akkor nem ha heti event formájában csak egyszer mehetnénk a scenarioba.

t3_4yxgx9

Konklúzió

Noha a 7.2.5 még távolabb van és maga a Trial of Style még láthatólag félkész állapotban van, de érdemes lesz figyelni a PTR buildekben érkező új infókra. A Trial os Style behozása nem fogja robbanásszerűen megdobni az eladásokat, és csak egy szűk rétegére lesz hatással a transmog itemeknek, azonban már most jól tesszük, ha elkezdjük felfrissíteni a transmog készletünket.
Vagy ha még nem kezdtél bele a transmog piacba, elkezdened kialakítani egy kezdő készletet a legjobb itemekből. Az új feature kizárólag a legjobb itemek árát fogja megdobni, a közönséges skinek nem játszanak most. A legjobb itemek a már nagyon sokszor emlegetett slugmog, úgymint a Glorious, Lofty  vagy Jade set darabok. De a legjobb ha te magad nézed meg a játékon belül az AH-ban a legdrágább chesteket, nadrágokat, vállvédőket. Hol érdemes farmolni? A legismertebb és leginkább ajánlott hely AQ 20 trash farm, de minden ami a vanilla WoW lvl 50+ zöldjei-kékjei. Sajna nem sok jó world drop transmogot csináltak a designerek vanilla óta. Nézd át a Mogit addon kategóriáit, vagy az Appearance fület a játékon belül.

Do the work!

Az, hogy egy event formájában vezetik be az új feature-t növelheti a szavatosságát, azaz nem fog hamar ellaposodni. Ha nem változtatnak az eddig kiderült dolgokon, akkor kijelenthetjük, hogy nem egy folyamatosan jelenlévő feature-ről lesz szó, mint például a battle petezésről, hanem egy időnként megjelenő extra minijátékról. Azaz, nem lehet gyorsan farmolni majd a Mog Week Tokeneket.

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!