Tanaan Jungle Gold Guide

A 6.2-es patchcsel sokadik reneszánszukat élik a goblinok. A Blizzard az egyik kezével elvett, de a másikkal akkorát adott, hogy valósággal fürödhetünk a goldban. Tanaan Jungle szeretünk téged!

Örök igazság, hogy ha valami ritka és farmolni lehet, az rendkívül értékes.
Másik igazság, hogy amit nehéz farmolni de keresett item, drágán eladható.
A 6.2-es patchet mindkét állítás jellemzi. Két módszert mutatok amivel akár tízezreket is kereshetsz könnyedén –oh, és naponta!

 

Célpontban: a Felblight

A Felblight  a Savage Blood következő generációja és a craftolt itemek upgrade-eléséhez kell. Nagy tételben van szükségük Felblightra azoknak, akik a craftolt armorjukat vagy fegyverüket szeretnék ilvl 700-ra és azon túl ilvl 715-re.

Egy item maximális felfejlesztéséhez 90 db Felblightra van szükség – tehát sokan sokat vesznek AH-ból. Na jó, de hogyan szolgálhatunk ki ekkora keresletet? Miből szerezzünk gyorsan minél több Felblightot? Virágozzunk? Bányásszunk?

Ugyan már, az nem „goldhungary-s”.

 

Felblightlord Kazzak – az aranydémon

A patch world bossa Kazzak. Érdekes újítása a 6.2-nek, hogy a world boss megöléséért nem csak gear, hanem a patch sztáralapanyaga, Felblight is jár. Ráadásul nem holmi kósza 1 darab.
Akár 6-16 darab is járhat a heti killért.

Számoljunk csak: Legyen a Felblight ára 300 arany. Az alaphangon 1800 arany, szerencsésebb esetben 4800. Karakterenként!

Ugyanis ahány karakterrel ölöd meg Kazzakot, annyiszor kapsz free Felblightokat, amit vagy eladsz vagy beforgatod item upgrade craftolásába. Tegnap én 5 karakterrel mentem Kazzakra (köszönhetően az autoinvnek, a gyengébb geares karakterek is mehetnek és a summon miatt még csak végig se kell csinálni a felvezető questeket) és 56 darab Felblightot sikerült erre a hétre  gyűjtenem.
56×300, az 16800 gold, minimális munkáért!
És nekem 10db lvl 100-asom van, ki sem merem számolni.

Egy szó, mint száz: Heti szinten, minden karakterrel menj rá Kazzakra, aztán ha nem használod fel, el is adhatod a Felblightot. Még hosszú ideig keresett item lesz.

Lehet ezt fokozni? Még szép…

 

Rare farm BoE itemért

Már biztos láttál olyan hirdetéseket, amikben egy új itemet, a Medallion of the Legion reputációt növelő tokent kínálják megvételre. Tudtad, hogy egy ilyen token alaphangon 8-15 ezer goldért adható el? És azt, hogy akár napi 4-et is kifarmolhatsz belőle?
Persze ahhoz Lucky Luke kell, hogy legyen a neved, mert nagyjából 30% eséllyel esik az item a megadott rare elitekből.

Négy speciális rare elit van Tanaan dzsungelében, amik  – Oil és mountok mellett – dobhatják a fent említett gyakorisággal. Ezek a következők:

tanaanrare

Az elitek ha minden igaz néhány óránként spawnolnak (yell-ben jelenti be őket egy-egy NPC, amit egész Tanaanban láthatsz), viszont nem kell egész nap Tanaanban álldogálnod, a spawnra várva.

Előhúzzuk a még OQueue idején használt rare vadászós server dancing trükköt.
Azaz a Group Finderben keress egy tökmindegy milyen csapatot (akár a fenti bossok megölésére alakuló csapat is lehet) és becsatlakozva ugrálhatsz a szerverek között. A server dancinggel  gyorsan végigpörgetheted a 4 bosst és – ha gondolod – elindulhatsz megint a rare vadászatra egy másik karival.

Hogy mennyi a 30%?
Természetesen RNG, de nagy általánosságban 1 db tokennel zárhatod a farmkört.

A tokent csak minden első killnél dobhatja az adott rare, így nincs értelme többször megölni egyet, viszont másnap ugyanúgy esélyed lesz kiszedni a tokent.

Az alábbi makróval pedig nyomon követheted, hogy adott karaktered ölt -e már valamit aznap:

/run for k,v in pairs({deathtalon=39287, terrorfist=39288, doomroller=39289, vengeance=39290}) do print(format(“%s: %s”, k, IsQuestFlaggedCompleted(v) and “\124cFFFF0000Completed\124r” or “\124cFF00FF00Not completed yet\124r”)) end

Meg kell említeni, hogy akár a poszt, akár más oldalak tanácsai hatására, de csökkenni fog a token ára, ezért napokon belül akár komoly zuhanásra is számíthatunk az árat illetően.
Azonban ne feledjük, hogy miért ennyire keresett a token.
A token minden draenori frakcióval növeli 1000-el a reputációt, a repuk megléte pedig a később bevezetésre kerülő repülés előfeltétele lesz.

Azaz a token kétszer lesz ún. ”sztáritem”. Most, amikor a repülés hírének hallatára mindenki előre akar dolgozni és repuzni, de fel fog menni az ára a második hullámban is, amikor a későn ébredők kezdenek el őrülten repuzni, hogy minél hamarabb repülhessenek.
Tömegével fogják vásárolni a tokent mind a napokban, mind a repülés bevezetése után is, ugyanis a token nem úgy működik, mint MoP-ban a Hozen Peace Pipe, amit hetente egyszer lehetett ellőni. Ez a repus token spammelhető, akár istant exaltedre is húzhatsz egy frakciót.

Pro tipp prémium olvasóknak: Ha van lvl3-as Trading Postod a Garrisonban és AH-ból veszed a tokent, akkor Draenoron használd el, mert Draenoron kívül nem érvényesül a lvl 3-as TP +20% repu bónusza.

 

Összegzés

Két módszert láttál tehát arra, hogy casualként, neked tetsző idő ráfordításával esélyed legyen akár tízezreket keresni. Egy szerencsésebb Kazzak killel megalapozod a heti bevételed már egy karakterrel is, de ha rááldozol némi időt a speckós rare elitek körbejárására… – nos a határ a csillagos ég, és csak tőled, a ráfordított időtől  és a karaktereid számától  függ, hogy akár százezret is kiszedj egy héten.

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!