Scroll of Resurrection goblin szemmel

A Scroll of Resurrection újraélesztésével egy apró, de mégis hasznot hozó lehetőség nyílt a számunkra. A friss, lvl 80-as karaktereknek fogunk eladni szép új itemeket. Ohhh Shinies!

A SoR kedvezményezettje kap egy instant lvl 80-as karaktert egy tessék-lássék kezdő gearrel, hogy mégse röhögjék ki a mobok. Ez a gear viszont nem valami jó arra, hogy a frissében (és ingyen) megszerzett Cataclysm kiegészítőben elkezdjük a kalandozást. Szemfüles Szilárd – akinek van érzéke a logikának nevezett misztikumhoz, ráadásul egész véletlenül tájékozott is kedvenc játéka tulajdonságaival kapcsolatban – jól tudja, hogy a friss 80-as karakterhez kapott ilvl 232 geart csak addig szabad használni, míg elérünk az AH-hoz, hiszen az első catás zöldek (melyeket 77-es karakterszinttől lehet hordani) ilvl 272 felirattal jöttek ki a gyárból. Már ezek az itemek is jóval több stattal rendelkeznek, mint a SoR által kapott kezdő gear, nem beszélve a lvl 80-as változatokról.

Szemfüles Szilárd első dolga tehát (mármint a pls give 1g whisper-cunami útjára engedése után) az, hogy elblattyog az Ah-ba és bevásárol catás zöldekből. Tudja jól, hogy a kezdő gearrel sokkal gyengébb, mint a catás 77-80-as zöldeket viselve és neki sem mindegy, hogy 5 percig kapirgálja a mobot vagy 2 sec alatt úgy leépíti az arcát, hogy szegény mob még a respawnt is kétszer meggondolja.

A fergeteges felvezetés után rögtön le is hűteném a kedélyeket: nem a legújabb spanyolviaszt kínálom nektek, csupán néhány plusz eladást, ha a kezdő catás zöldekkel való kereskedésre adjátok a fejetek. Tény, hogy a tradecsatit nézegetve hatalmas népszerűségnek örvend az új feature, de nem fog minden egyes új karakter bevásárolni zöldekből. Nem lesz több száz sikeres aukció ebből, viszont a transmogrificationből áthozott flipping tapasztalattal szerezhetünk néhány garast.

Érdemes tehát felvásárolni a jó statokkal rendelkező kezdő catás zöldeket és pár hétig figyelni a piacot, mert meg fogják venni. Megkockáztatom a számszerűsítést, de – ahogy ez a legtöbb tanácsra igaz – ez a tipp is szerverfüggő sajnos. Személy szerint én minden érdemes itemet felvásárolok, ami 100 arany alatt van AH-ban és a viszonyokhoz mérten teszem vissza 200-400 arany körül.
Fontos, hogy csakis rendes statkiosztásra áldozzatok, mert nem fogják megvenni a spirites töltelék-itemeket. Koncentráljatok az Intellectre, Strenghtre, Agility-ra és olyan másodlagos statokra, mint a crit (a crit mágikus stat, csak a crit miatt képesek megvenni egyesek mindent, mert crit = pewpew a szemükben és I LOVE BIG NUMBERS! jeligéket hangoztatva örömmel taposnak a buyout gombra).

Biztos sokatoknak eszébe jutott a JC és az ezernyi 80 körüli szintre gyártható gyűrű és nyaklánc. Az ötlet valóban jó lenne, viszont van egy kis gond. Ez a gond pedig a bekezdés első mondatában szereplő „ezernyi” szó. Kétségtelen, hogy minden egyes új karakter venni fog 2 gyűrűt és 1 nyakláncot, de olyan mértékű kínálat van craftolt ékszerekből, hogy csak egymás alá vágnátok folyamatosan. A lehetőség viszont adott.

Ehelyett gondoljátok egy lépéssel tovább a dolgot.
Most indultam, kell nekem omgkillyou gear.
Bemegyek AH-ba és megveszem, ami megtetszik.
Mit fogok először keresni? Mi az, ami még jobb, mint a zöldek?

A rare itemek!
A kezdő catás rare itemek, amiket másodpercek alatt el lehetett adni a kiegészítő elején, hiszen annyira megdobták a karakter erejét/teljesítményét. Azok az itemek, amiknek már eddig is jó ára volt, hát még most SoR után.

Cataclysm Rare itemek:

Acanthia’s Lost Pendant
Alpheus Legguards
Barnacle Pendant
Belmont’s Vampire Hacker
Berto’s Staff
Bottled Lightning
Bracers of Bloody Business
Breastplate of Solemn Vows
Death Pyre Mace
Don Gonzales’ Shiny Shield
Elementium Dragonling
Falling Snow Bracers
Hardened Obsidium Helm
Hardened Obsidium Shoulders
Kilt of Elemental Mending
Knife-Concealing Bracers
Lady La-La’s Singing Shell
Pauldrons of Toil
Potentate’s Letter Opener
Rage-Possessed Greatsword
Ring of Cursed Fate
Ring of the Great Whale
Scentsniffer Hood
Sealing Heartstaff
Snub-Nosed Pistol
Stormforged Gauntlets
Toxidunk Dagger
Tsunami Shoulders
Unquenchable Flame
Vonica’s Gauntlets
Waistguard of New Days
Windbound Bracers

Ha jobban szeretnétek egyben látni őket, ITT megtehetitek.

Térjünk vissza a zöldekre. Tudjuk, hogy a friss 80-as karakterhez kapott ilvl 232-es gear annyit ér az új zónákban, mint Ragnaros ellen a buborékfújó. Víznek víz, de fújdogálhatod rá évekig, mire végelunalmasodásában inkább odaadja a lootot.
Az ilvl 232-es gearrel is el lehet kezdeni küldizni, sőt még a kezdő catás insták is behívnak, viszont egy kevés pénzért már ütőképesebb geart tudsz aggadni magadra. A játékosok 80%-a pedig így gondolkodik és kiadja azt a pár száz aranyat kezdőgearre.
Érdemes tehát az AH-ban egy keresést futtatni lvl 77 és 80 közötti itemekre vonatkozóan és megvenni a jó vételnek tűnő itemeket. Tudjuk azt is, hogy a catás zöldek ilvl 272-nél kezdődnek, ennél kisebb itemlevellel ne foglalkozzatok.

Auctionator használók ismét előnyben részesülnek, ha egy shopping listet bővítenek az alábbi két keresőfeltétellel:

Armor/77/80/i272
Weapon/77/80/i272

Auctionator Shopping List készítésről és módosításról írtam már a Transmogrification 101 posztban.

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem világmegváltó ötlet, amibe érdemes nagyobb összeget fektetni. Ne költsetek sokat az itemekre, csak keressétek az alkalmi vételeket.

Ha szeretnél azonnal értesülni az új posztokról, hírekről csatlakozz hozzánk Facebookon (likeold az oldalt jobb felül) ,
vagy kövesd az oldalt Twitteren (@GoldHungary), ahol nem csak a posztokról értesülhetsz hanem beszállhatsz a sokszor parázs vitákba is! 🙂

Még jelentkezem…

2 hozzászólás

Szólj hozzá!