Salvage box stealth nerf?

Aggasztó dologra lettem figyelmes, ami lehet, hogy vaklármának bizonyul, de úgy döntöttem, hogy jobb, ha megosztom veletek. Nerfelik a Salvage Yardot, és nem szóltak róla?
Konteó poszt következik.

A 6.1-ben változott a Salvage Yard működése, akár nerfként is felfogható volt.
A 6.2-ben érkező follower gold missziós goldszerzési lehetőség (valószínű) kiherélése elgondolkoztatott: vajon ha a könnyű goldszerzést ennyire ki akarják ölni a játékból, elképzelhető, hogy máshoz is hozzányúlnak?

Most hagyjuk azt, hogy mit miért csinálnak és hogy mivel takargatják a valós indokokat.
Nem célom a csalódottságomnak hangot adni.

Térjünk rögtön is vissza a fő témára. Tudva azt, hogy agresszívan korlátoznak minket az egy, maximum két karakter használatára (ahogy Ion Hazzikostas bicskanyitogató módon nyilatkozott is erről az interjúban) azon gondolkoztam, hogy vajon mivel húzhatnák még keresztül a terveinket.

A follower goldos módszer másik alapköve a Salvage Yard. Vajon ahhoz is hozzányúlnak ismét?
A válasz igen:

Salvage Yard

Gray items obtained from salvage recovered from Follower missions may now sometimes drop a stackable gray item instead of a range of various gray items taking up lots of inventory space. The average gold value should remain roughly the same.

forrás

Nem ritka a patchek megjelenése után nyilvánosságra hozott ún. undocumented changes, azaz nem dokumentált változások listája. Szokása a Blizzardnak az ún. stealth nerf, azaz a szó nélkül végrehajtott gyengítés/változtatás. Volt már rá példa, mindenki tudna mondani egyet az elmúlt évekből. Lehet –e alapja annak a gyanúnak, hogy az ígéretek ellenére (“The average gold value should remain roughly the same” – Az átlagos goldmennyiségnek durván azonosnak kellene maradnia)  mégis egy komoly nerf érkezik?
Kijátszhatnám a hangulatkeltő „ Hiszünk mi még a Blizzardnak?!” joker kártyát, de nem teszem. Inkább a saját fegyverét fordítom a Blizzard ellen és a fondorlatos kommunikációját ismerve alapozom meg a gyanúmat.

A Blizzard kínosan ügyel a szavakra és jelzőkre (emlékszünk még a dungeonökért járó beígért hefty sum of goldra szemben a 100 ezer aranyas allis motorra, ami a hivatalos megfogalmazás szerint szintén hefty sum of goldba kerül). Rendszeresen ködösít és előszeretettel fordul PR fogalmazáshoz.

Tudva ezt, engem aggasztanak a kiemelt szavak: durván azonosnak kellene maradnia.

Nem is kellett több, egyből mentem a PTR-re ládát nyitogatni. És feltűnt valami, ami a „baszki” kategóriába tartozik.

 

Salvage box stealth nerf?

Szeretném hangsúlyozni, hogy az alábbi változás nem biztos, hogy bekerül live szerverekre.
A cikk végén levont konzekvenciát nem támasztja alá hivatalos információ (sőt, az ígéretek szerint nincs is ok aggodalomra) és csak a negatív hozzáállás szülte.

Na szóval elkezdtem nyitogatni PTR-en a boxokat.
És most következik a hosszú felvezető utáni lényeg:

Feltűnt, hogy nem esik annyi vendor junk item.
Pontosabban esik, de nem azok, amik eddig estek. Ma (2015. június 20.) live szervereken különböző junk itemek esnek, PTR-en azonban csak egyetlen egy item esett rendszeresen.
A Raw Scrap.  Ez az a stackelhető item, ami a Blizzard patch note említ, tehát lecserélődnek a vendor trashek. A gond ezzel az itemmel az, hogy mindössze 51 ezüstért adható el vendornak, szemben a jelenleg eső vendor trashekkel, amik sokszor 5 aranyért is eladhatók (pl Latent Elemental Core).

Emlékeztető: Nem tudjuk sem megerősíteni, sem cáfolni azt, hogy ez placeholder ár vagy szándékos változtatás, ahogy azt sem, hogy csak a PTR jellegzetessége, vagy bekerül e live szerverekre is. 

Azonban ha kiderül, hogy a „durván azonosnak kellene maradnia” csak egy szándékos terelés (amire mellesleg később hivatkozhatnak, hogy de hát ők szóltak), az katasztrófálisan érintené az egész eddig megszokott rutinunkat. Tesztelésképp kinyitottam 20 darab ládát PTR-en és LIVE-on is (a 20db elég kicsi minta, de sajnos nem volt több PTR-en). A 20 db láda kinyitása után következő eredmények születtek vendor trash szempontjából:

PTR-en összesen 24 darab esett Raw Scrapból, ami összesen 12g 24 ezüst

ptrjunk

Ezzel szemben live-on az összes 20 darab vendor trash összesen 65 gold 48 ezüstöt hozott:

livejunk

Azonban feltűnt még valami. Mintha (hangsúlyozom MINTHA) több player item esett volna a PTR-es boxokból, érzésre olyan, mintha kompenzáltak volna. Ezért megnéztem, hogy mennyi pénzt szerzek, ha a 20-20 ládából, a nyersanyagokon kívül mindent vendornak adok el.
A következő eredmény született:

PTR

PTRsummgold

LIVE

livesumm

A fenti képekből látszik, hogy valami tényleg történhetett. Pontosan 65 arannyal kevesebbet kaptam a PTR-en, mint live szerveren. Az okok között természetesen lehet a stealth nerf is, de ugyanúgy hibáztatható az RNG is. Lehet, hogy a véletlen műve az egész, és live-on értékesebb itemek estek? Nem tudni.

 

Mindenesetre én úgy döntöttem, hogy még patch előtt kinyitom az összes Salvage Yard dobozkát. Ha beigazolódik a félelmem, és a ládákból eső vendor trashből szerezhető goldot csökkentik, akkor sok száz, sőt sok ezer aranytól eshetünk el. Nekem több, mint 1000 darab pihen a karaktereknél, a 20 ládából arányosított veszteség 3.250 arany. A biztonság kedvéért én most kinyitom az összes ládát… ha úgy gondolod, hogy valós a félelmem tedd te is ezt.

 

Még jelentkezem…

2 hozzászólás

Szólj hozzá!