Phunny Phriday: A “Gold Maker” típusai

Mindenki a saját igényeihez (és értelmi szintjéhez) mérten próbál egyre több és több aranyat szerezni.
Bevallom én sem ismerek minden módszert. Nem ismerem a például a Stripper vagy a Zsugabubus fortélyait – remélem nem is fogom.

Íme a TOP 10+1 játékos típus, akik tökélyre fejlesztették a pénzszerzést a játékban – a maguk módján.
Ahogy mondani szokták: Ha ma csak egy cikket olvasol el a játékosok pénzszerzési trükkjeiről, ez legyen az.

A Menthetetlen

Az adott időben aktuális, kőgazdagságot ígérő itemek piacán jelenik meg. Mindig arra megy, amerre hajtják – vagyis ha azt olvasta valahol, hogy a Living Steel jól megy, akkor kőkeményen rááll, gondolkozás nélkül tönkre is teszi az egész piacot.  Ismert arról, hogy értelmetlen deep undercuttal új árat állít be egy itemnek, mert „az sokkal realisztikusabb” vagy „így legalább gyorsan elmegy”. Ha azt hallotta, hogy a világ legtávolabbi pontján esik egy rare item ami jól eladható, megy és addig farmol, amíg ki nem esik – hogy aztán néhány száz aranyért eladja. Olcsón vesz a vendortól kaját és piát, hogy eladja AH-ban, mert „az emberek lusták, inkább megveszik AH-ból, hidd el.”  Utálja a deposit és az AH költséget, mert alig marad haszna az eladás után.

A Farmer

Két gyűjtőszakmával és tökéletes helyismerettel rója a köröket a földön, bányában, levegőben. Kidolgozott útvonala van és bárkinek bármikor bebizonyítja, hogy az ő módszere a legjobb. Valójában keveset játszik a farmoláson kívül. Utál minden konkurenciát, ha valaki megjelenik az ő területén, akkor az ”tuti kínai farmer” vagy „szemét bot”. Ennek megfelelően kommunikációja is az „Ez az én bányám!” vagy a „Húzz a területemről” és hasonló egyszerű mondatokra terjed ki.

A Mesterember

Két gyártószakmával rendelkezik. Csípőből vágja X item alapanyagköltségét, meg sem kell nyitnia a szakma ablakát hozzá. A bankja tele van évek óta gyűjtögetett alapanyagokkal, mert „Sosem tudhatod mikor mire lehet szükséged”.

A „Napi-a-kirááály”

A bevételéit daily questekből szerzi. Pontosan tudja, hogy mely daily questeket kell megcsinálnia a profit, kapott itemek, szükséges idő stb függvényében, hogy a legjövedelmezőbben jöjjön ki. Rendes player és szívesen segít neked egy instában/raiden/küldiben vagy bármiben „csak még ezt az egy daily-t befejezi” amiből lesz „még egy uccsó”, „csak még ezt az egyet” , „oké, tényleg uccsó” és így tovább.
Szabályos eufóriában volt az 5.2-es patch megjelenése napján, Isle of Thunder a kedvenc helye, de szerinte a Blizzard valaha volt legjobb húzása Isle of Quel’Danas volt.

A Lejmoló

Mindig van valami „fontos”, amire szüksége van és ezért kölcsönökért kuncsorog. Egy új BoE, egy új enchant vagy gem, mindegy mi az. Megígéri, hogy 1 héten/1 hónapon belül visszafizeti a kölcsön kért 1000 aranyat. Rendszeresen kezdi minden beszélgetését „Sose szoktam ilyet kérni, tényleg utálok lejmolni, de…” – miközben próbál rávezetni, hogy szüksége lenne további 1000 aranyra. Sosem rendezi tartozásait véglegesen. Be van makrózva nála a „Hú, bocsi. Teljesen megfeledkeztem róla. Most nincs pénzem, jövő héten jó lesz?” kifogás. Szerinte teljesen elfogadható Pityutól kérni pénzt, hogy Petinek megadja a tartozását, nem izgatja, hogy ezzel újabb adósságba veri magát – majd kér Lacitól, hogy Pityu már zaklatja.

A Ninja

A Ninja szerint a random heroicok és LFR raidek trashlootja azért esik, hogy az övé legyen. Mindenre needel, mert ez neki jár. Jár, mert hajlandó volt velünk instázni és hozzájárult a 40k DPS-ével a boss/trash halálához. Needel mindenre, mert az épp „kell a szakmájához”, „kell transmogra” vagy mert „oh, bocsi rossz gombot nyomtam”. Új klánba lépése után rögtön puhatolózni kezd arról, hogy mikor vehet ki valamit a klánbankból. Szent meggyőződése, hogy ha ő elninjázott valamit, az a többiek hiábája, hogy őt tették meg Loot Masternak. Nem érti „miért sír mindenki, ezek csak pixelek” – kérdem én, akkor neked minek kell annyira?(Norton)

A Zsugabubus

A városok forgalmas helyeire bekészített lvl1-es alttal spammeli a játékosokat és koldul. Mindig fenntart egy üres helyet a karakterlistán, hogy újabb és újabb lvl1-est csináljon – nehogy kiismerjék. Olyan egyedül van, olyan új minden, szegényke annyira elhagyatott. Egy másik altjával ingame kaszinózik. Szerinte ez simán belefér a TOS határaiba… legalábbis igazán beleférhetne.

A Dungeon Mester

Az insták királya. Rendszeresen solo-zik régi heroicokban és raid trashekkel sincs komolyabb gondja. Minden instát, minden raidet vág, ismeri a rövidítéseket, trükköket. Alvás közben is „Sheep X-re” és hasonlókat motyog. A hatalmas mennyiségű Justice Pontból vagy Valorból, AH-ban eladható itemeket vesz. Szerinte a raid leader kiakadása Ony raiden tökre érthető és jogos volt. Utálja a repair költséget, a nooboktól rohamot kap és a pugok szerinte Isten büntetése. Álmában is végig tudna menni Vortex Pinnacle-n, néha meg is teszi.

A Stripper

Egy női karakter, aki pénzért vagy ajándékokért táncol neked kicsit. Az Equipment managerben külön szettet állított össze a szexi kezdéshez, a több pénz – kevesebb ruhához és az egész műsor egyes fokozataihoz. Közben olyanokat mond neked, hogy „olyan jóképű és olyan erős vagy”, és biztos benne, hogy „hosszú kardod” van. Majdnem mindig egy alacsonyabb szintű karakter, hogy ezzel is erősítse áldozatában a „jaj szegénynek pénzre van szüksége” képzetet. Gyakran kéri, hogy boostolják instában, bár ő inkább úgy fogalmaz, hogy „szereti, ha húzzák”. Inkább pénzért táncol, mert akkor nem kell semmit csinálnia, de egy kis extráért hajlandó elmenni veled, valami „csendesebb helyre”. Jellemző szavai még a „MUAAH” „Raawwr” „<3 U” stb. Mindig női karakter (akit persze egy tökös makkos irányít a gép másik oldalán).

A Rent-a-Hero

Portált, tradeskill cooldownt, craftolást lock box nyitást vállal egy kis ellenérték fejében. Aki fizetés nélkül lépett le a barátlistájára kerül és többször is könyörtelenül emlékezteti őket a szemét húzásukra. WotLK-ban, a lehető leghamarabb elérte a lvl 74-et, hogy ő legyen az első aki Dalaran portált árul. Ő az, akit felbérelhetünk, hogy boostoljon Stockadesben, ZF-ben és a szokott helyeken. A boostolás során rohan előre, mint a meszes, ha meghaltál egy bemakrózott „don’t die , noob” szöveget kapsz jutalmul. A pénzt előre kéri.

A Csencselő

Boldogan elcseréli veled a Living Steel CD-jét néhány flaskára, vagy egy stack kaja buffra, vagy egy Sha Crystalra, vagy egy stack Ghost Ironra, vagy egy chest enchantra, vagy egy BOE itemre, vagy egy battle petre, vagy egy… Azt sem zavarja, ha bukik az üzleten, számára a csencselés a lényeg.

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!