Pandás gondolkodás

Meteor-urológusok jelentik, hogy nincs már olyan messze a Mists of Pandaria névre keresztelt hír-cunami kezdete. Sőt, a bátrabbak még egy Friends & Family teszt indulását is pedzegetik. Az örömteli eseményt várva előkapartam egy régi írásomat, a következő WoW kiegészítővel foglalkozó írások felvezetőjeként. Az írást eredeti formájában imhol találjátok: Spekuláló: Pandárkodás.
Meg nem nevezett olvasók kedvéért:  A poszt végén meglepetés vár!

Ó-ió-ció-áció…. Spekuláció! A kedvenc időtöltésünk a reggeli kávé vagy tea mellé, a munkahelyi ebédszünetben vagy kerámia trónunkon üldögélve. Sosem lehet elég korán kezdeni és mindig van egy olyan apró részlete egy következő patchnek vagy kiegészítőnek amin megéri elnyammogni.
Egy kiegészítő elstartolása tudjuk mivel jár: szintező karakterek áradata, szakmák továbbfejlesztése és kimaxolása és a sok új feature-t kipróbálni vágyó játékos. Most lépjünk túl az ilyenkor alapnak számító pénzkeresési lehetőségeken és koncentráljunk egy témára. Ez pedig a Pet Battle System.
Az ismert Pokémon sorozat WoWosított változata a Wokémon, ahogy ezt a szófordulatot máris sokan használják. Lehet gyűlölni, lehet rajongani az ötletért, de nekünk AH goblinoknak a legkönnyebb kiegészítőt gyártani. Nem érdekel minket, hogy rózsaszín lufikkal harcoló póni-kacsát vagy tűzorkánt izzadó vasállkapcsos sárkányt hoz egy tartalomfrissítés, a végeredmény ugyanaz: új és visszatérő játékosok tömkelege, akik boldogan vetik magukat bele az új lehetőségekbe. Mi pedig próbáljuk úgy alakítani, hogy az általuk elköltött gold nagyobb része a mi zsebünkbe vándoroljon.

Amit jelenleg tudni lehet a Wokémonról, hogy eddigi hű követőinkből, a companion petekből fogunk tudni alakítani egy vérszomjas bandát és arénaharc szerű küzdelmekre küldeni őket. Petjeink szintet fognak lépni, képességeket kapnak és ami számunkra különösen lényeges: iteme(ke)t lehet rájuk aggatni. Lelki szemeimmel már látom a bőrszerkóba bújtatott szado-mazo Perky Pug pet okozta sokkot, de azért ennyire ne rugaszkodjunk el. Ha item, akkor jó eséllyel gyártó szakmák. Elképzelhető, hogy minden gyártó szakma fog kapni pár craftolható itemet, amiből a pet-harcosok profitálhatnak; képzeljünk el egy pet képességet erősítő glyph rendszert. Ha az itemek nem csak kozmetikai jellegűek lesznek akkor akár gem slottal is rendelkezhetnek (increases your pet stamina by 10 például).

Tudva azt, hogy elnevezhetjük a peteket, jó esély van a Certificate of Ownership Pet Battle Systemhez igazított változatára. Azt szinte biztosra vehetjük, hogy engineerek kapnak petekhez kapcsolódó új recepteket; és ez csak pár hirtelen jött példa. Az elsők között kell lennünk, akik kiaknázzák majd a lehetőségeket.

Egyelőre annyit tehetünk, hogy csak a biztosra építünk, ez pedig a pet biznisz. A legtöbb pet account wide lesz ugyan, de a kiegészítővel egy olyan új minijáték kerül a játékba, amit azok is ki akarnak majd próbálni, akik eddig nem foglalkoztak a kis követő izékkel. Nagy esély van arra, hogy fel fog lendülni a frakcióspecifikus petek piaca. Ahogy Pandaria közeleg egyre többen fogják újrakezdeni Argent Tournament daily questjeit (már most nem egy pvp csatározásba keveredtem ott). Érdemes tehát erőt vennünk magunkon és elkezdeni dailyzni azelőtt, hogy a kiegészítő közeledtével egyre több embernek eszébe jut. Bár már most látszik, hogy egy jól átgondolt feature-ről van szó, de képzeljük el, hogy pár hónap múlva (esetleg március közepén) bejelentik, hogy csavartak az egész rendszeren, és az Ammen Vale Lashling 2 körig tartó vakító spórát tud kilövellni; tuti fix helye lenne minden Wokémon mester csapatában és az ellenkező frakció lustább játékosai kemény összegeket fognak fizetni egy hasonlóan erős petért.

Ha jobban belegondolunk, most nem is szállt el nagyon a képzelet, hisz az egész Pet Battle System mögött többéves aréna tapasztalata áll a Blizzardnak és biztos nagy figyelmet fognak szentelni a rendszer fun faktorára. A mai pro tanács tehát: kezdjük rávenni magunkat a Champion’s Sealek gyűjtögetésére és lassacskán kezdjük el figyelni a pet piacot, mert bármelyik a témával kapcsolatos bejelentés hatására megugorhat a petek ára, legkésőbb Pandaria érkezésekor.

Ezen kívül tudjuk, hogy teljesen átalakul a talent rendszer. Ebből következik, hogy valószínűleg a glyphek is változni fognak, érdemes figyelni minden új információt ezzel kapcsolatban, hiszen csak egy darab új glyph megjelenése is megduplázhatja a napi/heti bevételünket.
Egy másik új feature a dungeon challenge-k, ami valószínűleg a flaska és poti piacot fogja egy kicsit fellendíteni. És valljuk be, ráférne.

De ezekre majd később visszatérünk… Felvezetőnek elég volt ennyi.

Ígértem viszont meglepetést, igaz nem olyan izgalmas, mint a múltkori Gold szerzés 101 posztban található, de legalább kiélhettem a ferde hajlamaimat.


Szuperciki Photoshop skill! Csak saját felelősségre!

Ne feledjétek, hogy Facebookon (Gold Hungary) és Twitteren (@GoldHungary) is követhetitek a GH blog híreit. Ha pedig emailt szeretnétek küldeni, a Kapcsolat oldalon megtaláljátok az elérhetőséget.

Még jelentkezem…

2 hozzászólás

Szólj hozzá!