Nerfelték az Enchantingot!

Október 3-án hotfix érkezett a szerverekre. A hotfix számunkra fontos része, hogy a craftolt itemek epic procca már nem garantált Chaos Crystalt hoz disenchantoláskor! Drágulásra számítsatok a napokban!!

A hotfix tartalma itt található.

A számunkra fontos információ az Enchantingot érinti.

Professions

    Enchanting

  • Crafted items that upgrade to epic quality should now disenchant into Leylight Shards or Chaos Crystals.

A már életbe lépett változtatás szerint, ha egy epic proccot hozó craftolt itemet disenchantolunk, már nem biztos, hogy Chaos Crystalt kapunk. Tegnaptól az ilyen itemek DE-zésénél vagy Leylight Shard vagy Chaos Crystal esik. Ez nagyon nagy nerf nekünk, goblinoknak, mert egy könnyű és nagyon jövedelmező bevételforrástól esünk el. A Blizzard ezzel a hotfixszel elkaszálta a Legion Gold Guide-ban is említett trükköt, amivel nagy számban termelhettünk Chaos Crystalokat!

Figyelem: Emiatt az egy változás miatt, nem változtatok a guide-on! De hagyd figyelmen kívül az 54. oldalon található Chaos Crystal gyártása ipari mennyiségben című tippet!

Milyen hatása lesz ennek a játékban?

A Chaos Crystalhoz ezentúl sokkal nehezebben lehet hozzájutni. Az epic proccok nagyobb arányban adnak Leylight Shardot és csak ritkán Chaos Crystalt. A Chaos Crystal forrása ezért vállas enchantra és a raidekből/instákból eső epic lootra redukálódik. Ebből következik, hogy szinte azonnal rakétaszerűen emelkedik a Chaos Crystal ára (már most a duplája egyes szervereken).

A Chaos Crystalból készült enchantok ára szintén nőni fog. Ha most akarsz enchantot eladni, akkor ne a legolcsóbban rakd be, várj egy pár napot, amíg a játékosok is alkalmazkodnak a helyzethez. Egy most 10-15 ezer goldba kerülő enchant pár napon belül akár 20-25 ezer goldért is elmehet. Türelem… hagyj időt a scrollok árának, hogy kövesse a nyers Chaos Crystal árának változását!

Jó ötlet ilyenkor felvásárolni a Chaos Crystalt?

Igen, jó ötlet! Az ára nőni fog, sőt! Már most elkezdet nőni. A korábbi 6-900 aranyról Arathoron például 2500 aranyra nőtt, Ragnaroson 1200 aranyra! És holnap raid!

További növekedésre lehet számítani, hiszen a raidekből eső lootokra enchantot fognak pakolni a játékosok, az enchanterek pedig ki akarják szolgálni őket.

Mit csináljak most?

  • Ha nem vagy enchanter, akkor befektethetsz a Chaos Crystalba és figyelve a piacot eladhatod drágábban a korábban olcsón vett Chaos Crystalt. Egyes szervereken egészen 3-4 ezer aranyig ugrott az ára! Jellemzően azokon a szervereken lehet jól keresni a flipping ilyesfajta alkalmazásával, ahol több progress klán is van.
  • Felvásárolhatod a belőlük készült enchantokat is. Ez rizikósabb és sok pénzbe kerül, de az áruk biztosan nőni fog, azonban kell néhány nap, mire a scrollok piaca is tükrözni fogja a crafting költséget. A cloak és neck enchantokra koncentrálj, cloak enchantok közül is a Binding fajtákra! A neck enchantok ára várhatóan nagyon meg fog ugrani.
  • Ha enchanter vagy, akkor ne most add el a scrolljaidat, vagy ha mindenképp be akarod rakni, akkor ne a legolcsóbb áron. Szerdán raid reset, ilyenkor nagyon pörög a scrollok piaca, gyorsan ki fog ürülni és a játékosok már csak a drágábbakat vehetik meg. És meg fogják venni.
  • Ne, ismétlem NE használd mostantól a Legion Gold Guide Chaos Crystal trükkjét! Ne vásárold fel a Chaos Crystal ára alatti lvl106+ epic proccokat, mert nem kifizetődő. Ha mégis látsz olcsón epic caftolt itemet, megveheted, de számíts rá, hogy nagyobb arányban fog Leylight Shard esni belőle. (Én véletlenül nem szedtem szét 14db epic proccot, 12 Leylight Shard és csak 2 Chaos Crystal lett belőle most.)
  • Ha az említett trükkel szert tettél egy nagyobb Chaos Crystal készletre, akkor ne most add el. Várj még. A Crystalok ára még emelkedni fog a szervereden. Pontos összeget lehetetlen mondani, hogy hol áll meg, de a fenti Arathoros példából látszik, hogy 2,5x annyiba kerül már most – a hotfix után alig fél nappal -, mint korábban volt. Ha nem sürgős a pénz, akkor hagyj időt, hogy száradjon a piac. Az utánpótlás nerfelése amiatt meg fog maradni drágának a Chaos Crystal.

 

Ez egy nagyon jó alkalom, hogy beraktározz olyan itemekből, melyek napok, de akár órákon belül többszörös áron adhatók el. Azonban ne feledd: a flipping és a spekuláció mindig kétoldalú dolog. Óvatosan és megfontoltan fektesd be a goldod!

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!