Legion: Prospecting, Gold mission nerf és szakmák

Még mindig Blizzconolunk. Elvine elkapta az egyik fejlesztőt egy rövid interjúra, aki a Legion kiegészítőről osztott meg további információkat. Visszatér a Prospecting és lesz gold mission nerf is.

Elvine, a streamer és gold goblin Matt Goss Lead Game Designerrel beszélgetett a 2015-ös Blizzconon. A teljes interjút itt találjátok, a lényegi részt pedig lentebb olvashatjátok.

  • Az Obliterum mechanizmusának bevezetése egyben azt is jelenti, hogy a craftolt itemek továbbra is random statokkal fognak jönni. Arra a kérdésre, hogy gyárthatunk e majd stat reroll itemet az volt a válasz, hogy szeretnék rerollok nélkül megoldani a caftolást, de az Obliterum egyfajta backup item is lesz ha olyat dobott volna a gép, ami nem kell.

(Az Obliterum a jelenlegi tervek szerint úgy fog működni, hogy a feleslegessé vált craftolt cuccokat bezúzzuk a kohóban, amiből Obliterum lesz. Ezt pedig a választott craftolt item fejlesztésére használhatjuk egyfajta WoD-os item upgrade token módon. Ha mondjuk craftoltunk 5 JC gyűrűt és csak a 6.-ra adta be azt a stat elosztást, ami nekünk kell, akkor a korábbi 5-öt bezúzva az elképzelés szerint erősíthetjük a választott gyűrűnket.)

  • A socketed itemek ritkasága valószínűleg maradni fog WoD-ból, de hogy jobban eladhatók legyenek a gemek, a JC craftolható nyakláncok garantált 1 socketesek lesznek majd.
  • Megerősítették, hogy vissza fog térni a Prospecting és több, mint valószínű, hogy a Mass Mill módjára bevezetett itemek a Prospectingnél is meg fognak jelenni.
  • A közös bányák és virágok úgy fognak működni, hogy az első lootolásnál elindul egy visszaszámlálás (mondjuk 10 sec vagy 1 perc) és az idő lejártáig marad ott a bánya/virág mások számára is. Personal loot rendszerben fognak működni a bányák, így nem oszlik el a bennük lévő nyersanyag, azt viszont nem találták még ki, hogy despawnoljanak a bányák/virágok az első lootolás után.
  • Ez a megoldás különösen érzékeny a botokra. Szeretnék elkerülni, hogy valaki 40 accounttal egyszerre elkezdi kiszedni a bányát és kapásból lesz 3 stack ore-ja. Észben tartják és ki fognak találni ez ellen valamit.
  • A Darkmoon trinketek továbbra sem lesznek a Darkmoon Faire-hez kötve, anélkül is elkészíthetők.
  • A fejlesztők azt akarják, hogy a Légióval foglalkozzunk és Dalaran legyen az otthonunk, ne pedig a Garrisonba járjunk vissza rendszeresen és ott logoljunk ki a nap végén. Ennek érdekében nerfelhetik a goldos missziókat, de elképzelhető, hogy teljesen ki is vágják ezt a mission fajtát. Még gondolkoznak.
  • Azok a profession receptek, melyeket már nem lehet megszerezni – a Toy Boxhoz hasonlóan – nem fognak megjelenni az új profession UI még be nem tanult receptjei között. De a most már nem bent lévő receptek egy részét – ha tudják – vissza akarják hozni, hogy meg lehessen majd szerezni.
  • Elképzelhető, hogy visszatér az Alchemy Mastery is.
  • Felvetődött az a kérdés is, hogy nem e lehetne eltüntetni az old world transmute CD-ket. Zavaró, ha egy catás  eternalt akarsz transmute-olni, akkor arra kell ellőnöd a daily CD-t. A válasz, az volt, hogy erre rá fognak nézni. Nem hiszik, hogy technikai akadálya lenne a megoldásnak, de ígérni nem ígért semmit. A CD-knek olyan szerepe is van, hogy megakadályozza az AH elárasztását, hogy így is stabilizálja a gazdaságot. Szeretnének annyi CD megkötést eltüntetni, amennyit lehet, de nem mindet.

Ha én 20 órán keresztül szeretnék bányászni, megtehetem?

Fontosnak érzik, hogy visszahozzák a gyűjtögetős szakmák erejét. Ha ahhoz van kedvünk, rengeteget bányászhatunk majd. A Garrisonból származó ingyen ore megszűnésével értékesebb is lesz az, amit kifarmolunk.

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!