Készülj fel a Legion megjelenésre! #2

Az elkövetkező hetek olyan lehetőségeit mutatom be, amelyek a futottak még kategóriába tartoznak. Hosszútávú befektetésről, ritkább eladásokól, és kicsi de folyamatos hasznot hozó itemek következnek most.

Nézzük miről is lesz szó ma:

 • Pocket Fel Spreader farm és befektetés
 • Tome of polymorph mage könyvek farmja
 • Raidelő Demon Hunterek kiszolgálása
 • Garrison rewardok bespajzolása későbbre

Pocket Fel Spreader farm

A Pocket Fel Spreader a Legiont felvezető event exkluzív Toy iteme. Jelenlegi információink szerint nem lesz beszerezhető augusztus 30-a után. Ez azt jelenti, hogy fel fog menni az áruk. (Ha a Blizzard nem dönt úgy, hogy valahogy mégis beszerezhető marad). Anélkül, hogy nagyon belemennék: Egy olyan Toy-ról van szó, ami nagyon jól néz ki, sok embernek kell és inkább megveszik, minthogy órákat farmoljanak a közel sem 100%-os dropért. Az event első napjaiban 100 ezrekért volt AH-ban, majd szépen lassan elkezdett csökkenni az ára. Ahogy egyre többen álltak rá a farmolásra, úgy kezdték el elárasztani az AH-t a Fel Spreaderek. De miért is ilyen menő egy egyszerű Toy?

Egyrészt azért, mert jól  néz ki. Elterjesztheted a Légió fertőzését egy cool effekttel és húú meg milyen zsírkirály lesz így csinálni majd Bosskill futót. Másrészt azért, mert rengetegen akarják megvenni és darabja több ezer aranyért eladható még most is. A Group Finder tele van olyan 40 fős raidekkel, amik ezt az egy itemet farmolják bízva a szerencsében. Ugyanis nem mindenkinek esik – csak pár szerencsésnek. Szóval drága, jól eladható és ha vége az eventnek, már nem lesz beszerezhető, így fel fog menni az ára (azaz befektetésnek is hasznos). Az event utolsó napjaiban járunk (aug 30-ig tart), most van az az időszak amikor meg akarnak szabadulni a farmolós emberek a saját Spreaderüktől. Ezért elkezdik olcsón, egyre olcsóbban berakni AH-ba. Napokig farmoltak órák hosszat, hogy a nagy haszon reményében minél többet gyűjtsenek be, viszont egyre olcsóbb és olcsóbb lett időközben a Toy, ezért amint lehet meg akarnak szabadulni tőle. Igen, ők a nem annyira előrelátó farmolós emberek, ahelyett, hogy megtartanák későbbre (és megvárnák míg kiszárad a piac), kapkodnak, és gyorsan hasznot akarnak látni a farmolásukból. A rövid pszichoanalízis (így kell írni? :)) lényege az volt, hogy rávilágítson az utolsó napok történéseire az AH-ban. Egyre olcsóbb lesz, és tapasztalt goblinok ilyenkor lépnek elő a várakozásból, és vásárolják fel az olcsó darabokat – hogy később eladják sokkal drágábban. De térjünk rá a lényegre.

Hogyan farmolhatod a Pocket Fel Spreadert?

A Stormwindben és Orgrimmarban található Doomsayereket kell keresned:

doomsayeralli doomsayerhorde

Időnként megjelenik egy második dialógus opció, ha beszélsz velük. Ha a második dialógust választod, egy Dread Infiltrator fog megjelenni, és ő dobhatja a Toy-t. A dialógust csak akkor láthatod ha az alábbi képességek vagy itemek egyike aktív:

 • Hunter Track Demons képessége
 • Demon Hunter Spectral Sigh
 • Elixir of Detect Demons
 • BC-s Illidanból eső fejes fejest viseled és használod.

Ezt a szöveget kell keresned: “There’s something not quite right about you…”

A Toy 25%-ban esik a mobból, azonban nem solozható. Ne spawnoltasd, ha éppen tudnád. Csinálj egy csapatot, vagy hirdess groupot Group Finderben – másodpercek alatt találsz 20-30 embert, akik örömmel “segítenek” megölni.

Ha Fel Spreader farmolásra adod a fejed, lehetsz nagyon szerencsés és szerencsétlen is. Egy nap akár 5-6 darabot is szerezhetsz, máskor napokig balszerencsés leszel – ezt únják meg a játékosok és inkább veszik meg AH-ból. A nap bármelyik percében rengeteg raidet találhatsz, akik a Doomsayereket farmolják és várják, hogy újra spawnoltatni lehessen a Dread Infiltratort. Természetesen serverhop farmolásról beszélek, amikor ugrálsz egyik szerverről a másikra. Ajánlott használni a DoomsayerSayer addont és a Premade Group Finder addonokat. Utóbbiban beállíthatod, hogy folyamatosan figyelje az újonnan megalakuló raid hirdetéseket, és az általad megadott keresőszavakat tartalmazó hirdetésekre jelentkezik. Használd ezeket a kulcsszavakat: toy, Dread Infiltrator, doomsayer, fel spreader, Infiltrator.

Összegezve tehát: A Pocket Fel Spreader még most is jól eladható, viszont az event után már nem lesz beszerezhető. Ilyenkor törvényszerűen megugrik az ára, ezért érdemes beraktározni belőle későbbre. Hosszútávú befektetésről van szó, ennek tudatában vásárold fel őket és fektesd be a pénzed.

Tome of Polymorph farm

Lassan hasznot hozó itemek a mage polymorph könyvek. Hetente 1-2 eladással számolj velük. Három új polymorh könyvet kaptak a mage-ek. A Porcupine, a Monkey  és a Polar Bear Cub. Ezeket farmolhatod és eladhatod a lustább játékosoknak. A könyvek nem csak mage kasztnak esnek, úgyhogy farmolhatsz bátran bármilyen karakterrel. A három közül a Monkey a legolcsóbb, mert azt nagy számban lehet farmolni, így abból nem is ajánlatos 2-3 darabnál többet beszerezni.

 • A Monkey  minden majomból esik, és általában Jade Forestet vagy Valley of the Four Windset szokták ajánlani farmolásra. Azonban van egy sokkal jobb hely erre, ez pedig a low lvl Deadmines! Emlékszel az első boss utáni fogoly majmokra? Na ők is dobják, és runonként általában 1, de van, hogy két darab is kiesik. Egy 5 körös runból (ami nem több 10 percnél) kb meg is lesz a 2-3 darab könyved. Deadmines a te helyed, ha ezt a fajtát szeretnéd farmolni. Ára kb 1500-2000 gold.
 • A Porcupine minden porcupine mobból esik, az egyik legnépszerűbb mód  Jade Forestben farmolni a Smoky Porcupine mobokat. Ára kb: 7-15 ezer gold.
 • A Polar Bear Cub pedig például Dragonblightban esik az aranyos Arctic Grizzly-k megmurdálásával. Ára kb 7-15 ezer gold.
 • Egy negyedik lehetőség a Black Cat könyv. Ezt a köynvet csak mage-ek tudják megvenni Dalaranban Endora Moorehead NPC-től. Nem érdemes túlzottan belelelkesülni ebbe könyvbe, mert már rengeteg mage-nek megvan és 2000 aranyért veheted meg vendortól, tehát ennél drágábban kell eladnod, ha hasznot akarsz. Igaz ugyan, hogy limited supply itemről van szó, azonban fél órán belül meg fog jelenni a vendornál megint, így bárki megveheti magának egy kis türelemmel.

Két lehetőség maradt még pre patch és Legion eleji goldszerzésre, amit meg kell említeni. Ezek már a kevesebb hasznot hozó kategóriába tartoznak, tehát csak mellék tevékenységként ajánlott rá-ránézni a piacukra. Nem is taglalom sokáig a témát, csak említés szintjén.

Raidelő Demon Hunterek kiszolgálása

Mi volt, amikor kijött a Death Knight és a Monk? Minden klánban akadtak olyanok, akik rohantak felhúzni, hogy maint cserélhessenek, felgearelhessék őket és mehessenek a nagy klános raidre. Ez lesz (van) most is a Demon Hunterekkel. A korai hozzáférésnek köszönhetően a DH-k megrohamozták a WoD-os contentet, hogy geart és transmogot gyűjtsenek maguknak. És ha raid, akkor consumable, és ha gear, akkor AH.

 • Nézd meg az agis flaskák, potik és kaják árát AH-ban, nem mondom, hogy veszik, mint a cukrot, de kis kiegészítő jövedelemre szert tehetsz a flaskákból, potikból és cooking kajákból.
 • A komoly körülmények között (értsd HC és Mythic) raidelni akaró DH-k a minél gyorsabb felgearelődést érdekében AH-ból is venni fognak itemeket. Trinket slotra gyorssegélyként pedig a legjobb nekik a 6/6-os szintre fejlesztett Stone of Elements. Nézd meg az árukat AH-ban. Hogy tetszik? Szerezz be pár alacsonyabb fejlesztésű Alchemy trinketet, húzd fel 6/6-ra és add el. Tuti bevétel még egy pár napig! Előző verziója a Stone of the Wilds, csekkold le, hátha érdemes kapásból ezt megvenni és felhúzni 6/6-ra, lehet profittal tudsz kijönni a dologból.

Old Garrison rare itemek raktározása

Csak lazán kapcsolódik a pre patchhez, de már ideje hozzászoknod ahhoz, hogy figyelgeted a Garrison rewardok árát és beraktározol belőlük későbbre. Amint a WoD “elhal” és a Legion kerül helyébe, az emberek kvázi elfelejtik a Garrisont. Nincs goldos misszió se hajós küldi, nem nagyon fognak visszajárni oda, leszámítva azokat, akik párnaponta ellenőrzik a rare missziókat, vagy felhúztak ott egy AH-t és már csakazértis azt fogják használni. Ez azt jelenti, hogy nagyon le fog csökkenni azok száma, akik pörgetni fogják a Garrison missziókat – azaz a Legion megjelenése után lassú ütemben, de emelkedni fog a rare missziókból szerezhető itemek ára. Mire érdemes figyelned? Először is természetesen a Coalfist Gronnling mountra, ami továbbra is meg fog jelenni a missziók között, viszont a WoD-ot kihagyók nem fogják ezt tudni, és mivel ne mfognak foglalkozni azzal, hogy ilvl 675-re húzzák a followereket, nem is fognak megjelenni nekik a 6.2-es rare missziók. Az ára nőni fog idővel, és amint elkezd apadni AH-ban a készlet… ismeritek a rendszert. Itt egy lista a Garrisonból megszerezhető rare itemekből, ezekre érdemes figyelned. A listát ha kijelölöd, egyből be is tudod importálni Auctionator addonba, ehhez itt találsz segítséget.

*** Garrison Mission Rewardok
Autographed Hearthstone Card
Burning Blade
Cinder Pup
Coalfist Gronnling

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!