Ilyen volt a Legion első hete

Meglepetésekkel teli  hét telt el. A Legion  változásai miatt változtatni kellett a megszokott rendszeren. Ötletadó összefoglaló arról, hogy mit csináltam a Legion első hetében, és persze tippek goldszerzéshez.

Érdekes volt a Legion első hete, nehéz döntéseket kellett meghozni és fogalmam sincs, hogy jól döntöttem -e. Annyi piac és lehetőség kínálkozott, hogy egyszerűen lehetetlen lett volna mindenen rész venni, erre jó előre felkészültem, ezért a kezdést egy többnapos gondolkodás előzte meg. Aztán persze – ahogy azt kell – borult minden, de ettől szép ez a “szakma”: Kihívás és alkalmazkodás – és ha mindez sikerül, csillogó aranykák várnak a postaládában. Borzalmas wall of text következik arról, hogy én mit csináltam az elmúlt egy hétben. Rögtön meg is nyugtatok mindenkit: Természetesen voltam olyan hülye barom és megvettem 2 millió goldért a pók mountot. Jelentem már 4x használtam! Megérte. 😀

mount

Előkészületek

Nem vittem túlzásba a Legionre való felkészülést. A Demon Hunterekre és a visszatérőkre koncentráltam, de erről egy picit később. A pre-patch alatt kisajtoltam mindent a transmog piacból, amit csak lehetett, mert tudtam, hogy be fog fagyni néhány hétre. Hiába a Fashionista achievementek és title, a kutya sem fog a kinézetével törődni a szintezési láz kellős közepén, ezért a transmog készletet különösen a pre patch idején forgattam aktívan. Ahogy azt sejtettem, a transmog itemek eladása nagyon megcsappant, nem is fog visszatérni a régi kerékvágásba addig, amíg a játékosok legtöbbje fel nem húzza az első karit, esetleg a szakmáit, letudja a raideket és megszokja  world questek újdonságának varázsát. Azaz hetekig nem várható,hogy a transmog piac úgymond magához térjen. Egy hét alatt összesen 10 item ment el, az is 6.600 gold – naggggyon kevéske, de hát ezzel jár, ha az emberek kapnak contentet és érdeklődésüket vesztik másodlagos dolgok iránt. 🙂

Szóval az előkészületek. Már hónapokkal a kezdés előtt elkezdtem rákészülni a Demon Hunterekre. Mi kell minden új karakternek? Mik kellettek azonnal a Monkoknak és a Death Knightoknak? Táskák!

A Legion esetében pedig van egy apró, ám annál nagyobb különbség a többi kiegészítőtől. Nevezetesen az, hogy  Legionben a Tailorok nem tudnak nagyobb táskát gyártani a WoD-osnál. A Hexweave Bag az elérhető legnagyobb táska, amiből viszonylag olcsón vehetünk 4 darabot. Darabja 1000 arany körül mozog, viszont ez mára már olcsónak számít – ne feledjük, hogy a WoD Garrisonja miatt rengeteg gold halmozódott fel az átlag játékosoknál is, ez pedig változtatott azon is, hogy mit ítélnek drágának illetve olcsónak. Egy szó, mint száz: kb 7.000 Hexweave clothot raktároztam be a Legion előtti éjszakára. Ez 70 darab táskát jelent.

Emellett beraktároztam Pocket Fel Spreaderekből. Megfigyeltem, hogy nagyon népszerű lett ez az item (írtam is arról, hogy hány raid farmolja a nap bármelyik időszakában). Ritkán válik ennyire köztudottá és népszerűvé  egy item. A játékosok nagy része tudta, hogy a prepatch után már nem lesz megszerezhető – ilyen infókat sokszor nem tud az átlag, mert egyszerűen nem néz utána . Szóval beraktároztam belőle és elkezdtem figyelni a piacot… Amint kezdődik a szintezés a koca-goblinok elfeledkeznek az AH-ról, lejárnak az aukciók, tehát kevesebb lesz a kínálat legalább egy teljes napra.

Éjfél előtt a táskák piacát figyeltem nagyon, a Pocket Fel Spreaderek árának alakulását és a számomra fontos WoD-os nyersanyagok árát, hogy felvásároljam a megmaradt nyersanyagoktól pánikszerűen megszabadulni akarók készletét (Sumptous Fur, True Iron Ore).

200 ezer gold a Legion előtti 1,5 óra alatt? Köszi!

Este 10 órakor kezdtem el figyelgetni az AH-t és a trade csatit. Figyeltem miről beszélgetnek, következtetéseket vontam le, próbáltam kiszűrni, hogy mit keresnek és mit akarnak eladni mások. Estére már készen volt 20 darab előre legyártott Hexweave Bagem, ám azonnal feltűnt, hogy 150-200 arannyal megugrott a szokásos ára. Ajaj… indul a buli!

Na és innentől egészen éjfélig meg sem állt az őrület!

Mindenki táskát akart venni a Demon Hunterének! 70 darab táskát, 7000 Hexweave clothnyi anyagot 1,5 óra alatt elvittek! Nem is tudom mit éreztem, asszem Goldazmusom volt. Azokra is gondoltam, akik nem akarnak kidobni a táskák darabjáért 1200+ aranyat, ezért kiegészítésként elkezdtem gyártani Embersilk Bageket is.

Közben figyeltem a Fel Spreaderek piacát. Nem tudom ki látta még rajtam kívül (biztosan sokan), de megháromszorozódott az áruk! 20-25 ezer goldokért volt bent AH-ban! Azonnal pakoltam be az egyik Spreadert, hátha…. És elment! És még egy! És megint még egy! MI VAN ITT?

Pár órával korábban, ha 8000-ért raktad be a Spreadert, akkor már drágán raktad be, most meg 20-25 ezerért viszik, mint az őrült. Itt ütött vissza az, hogy túlontúl ismertté vált az item és szinte mindenki tudta, hogy már nem lesz megszerezhető. A goblinok kihasználták ezt és háromszoros áron rakták be AH-ba. Viszont a játékosok és a visszatérők beleestek abba a csapdába, hogy pánikszerűen akartak maguknak egyet venni, nehogy elfogyjon. Ez teljesen logikátlan döntés volt, mert egy olyan item nem fog egyik óráról a másikra elfogyni, amit előtte hetekig 40 fős raidek tucatjai farmoltak egész nap. Kihasználtam ezt a vásárlási lázat, mert unobtainable item ide vagy oda, egyhamar nem fog megháromszorozódni az ára – nekem meg van belőle 20 darab, kvázi évekre elegendő. A döntésem helyesnek bizonyult, mert a Fel Spreader ára mára már visszaállt a normális mértékűre, kb 8-10k goldra. Most nem szabad eladni őket, hanem várni kell, amíg kiszárad a piac és elkezd nagyobb kereslet lenni iránta.

Long story short, 1,5 óra alatt kb 200 ezer goldot kerestem. Kb 100 ezer jött be a táskákból és sikerült 5 Fel Spreadert eladni  19-25 ezer goldos áron. Emellett persze fogyogattak a szokásos cuccok, Tome of Illusionök és hasonlók.  Aztán eljött az éjfél és a Légió…

tsm1

Heh? Nem kell senkinek semmi? Most mit csináljak?

Kiegészítők óta bevett szokásom, hogy az első éjszakát (és ha úgy alakul a helyzet, a következő nap nagy részét) csak farmolással töltöm. Nem húzok karit, nem foglalkozok semmivel csak bányászással és virágozással. Ugyanazt csináltam, mint MoP idején (http://goldhungary.hu/kell-egy-het-egyuttlet/)

Elővettem a Legion Gold Guide-hoz készített farm térképeket és arra a helyre mentem, ahol ölés nélkül egyszerre tudom a legtöbb virágot és ércet felporszívózni zavartalanul. Highmountain északi területére mentem a murlocokhoz. Gyorsan meg is lett az első 20-as stack Leystone Ore és 3 stacknyi Foxflower, megy vagy 100 darab Yseraille Seed. Go postaládához, átküldeni Ah-s karinak, oszt be AH-ba. A Leystone Ore 3800 aranyért ment el! Seedet vették, mert az Alchemy questek elejéhez azonnal kell. A Foxflower meg… semmi. A következő turnusban ismét átküldtem egy adag Leystone Ore-t.. de nem ment el. Egyszerűen nem vették, kezdés után egy órával sem mentek el a seedek, a Foxflower, de még a Leystone Ore sem. Ez nem jó, ez így kaki. Változtatni kell.

Túl kevés eladásom volt az első pár órában, a táskákra rég elfogyott az alapanyag, a fel spreader a kutyát se érdekli, amikor szintezhet. Itt az ideje  elindulni fejlődni. Ejtettem a farmolást és elindultam egy olyan karival aminek a lehető legjobb szakmái voltak (nem a legjobbak, de a többi karakteremhez képest a legjobb). Egy Enchanting/Inscription karit választottam és elkezdtem szintezni.

Azért rá esett a választás, mert vele viszonylag hamar (már aznap este, az elsők között) képes leszek gyártani vállas enchantokat (Boon of the Scavenger), amivel clothot tartalmazó tatyók esnek a mobokból. Illetve az elsők között akartam lenni, akik Darkmoon Cardokat gyártanak. A másik ok, amiért ezt a párost választottam az az, hogy ez fogja tudni legjobban kiszolgálni a hamarosan aktivizálódó raidereket. Egy felhúzott, kiquestelt Enchanting ellátja a heroic geart farmoló HC játékosokat enchanttal, az Inscription pedig Darkmoon Cardokkal, talent váltó Tome-okkal. Emellett fenti két szakma a casual játékosokat is ellátja valamilyen szinten mert a gyűrű/neck enchantok mellett vállas enchanttal fogok tudni megjelenni a paicon, masszív mennyiségben fogom tudni a Chaos Crystalt termelni, a Leylight Shardok gyártásával sem lesz gondom, mert felvásárolva az olcsón betett craftol itemeket könnyen felpakolhatom magam shardokkal, és a scribe karival a cosmetic glyphek piacába is belekóstolhatok.

Elkezdtem hát iszonyatos tempóban fejlődni, mert kész tervem volt lvl 110-re… az Obliterum farm.

obliterum

A fejlődés időszakát nem részletezem, szóval ugorjunk. Fontos volt, hogy még Darkmoon Faire előtt elérjem a lvl 110-et, mert azon a szinten tanítja a trainer a Darkmoon Cardokat, és csak a Faire ideje alatt lehet megvenni a Rank 2 és Rank 3 recepteket hozzá Darkmoon Ticketért, amivel olcsóbban gyárthatom a cardokat.

Mivel kerestem a pénzt az elmúlt héten?

  • Hexweave Bag – még most is sokat vesznek, érdemes figyelni rá.
  • Fel Spreader – Pár óráig volt érdemes foglalkozni vele, visszaesett az ára, várni kell az eladásokkal.
  • Boon of the Scavenger – ismert enchant és szintezés alatt szívesen használják a játékosok. Kb 25 darabra volt alapanyagom, azután bezuhant az ára. Érdemes figyelgetni, mert gyakran veszik. 2x Leylight Shard kell hozzá, ennek az árát érdemes figyelni. Ha drágább a scroll, akkor craftolj.
  • Darkmoon Card – bődületes craftolási költsége van rank 1-en, ezért nem csináltam belőle csak 4 darabot. 10-15 ezer aranyért mentek el, egy maradt még belőle. A Darkmoon cardok sokáig megtartják értéküket, érdemes hosszú távon tervezned velük. CD nélkül gyárthatók.
  • Chaos Crystal – ipari mennyiségben lehet gyártani a Chaos Crystalt. Rendszeresen nézem a Chaos Crystal árát és az azalatt lévő epic craftolt itemeket felvásárolom. Vigyázat! Csak lvl 106 (esetleg lvl 104) feletti craftolt epiceket vegyetek, mert nem az epic upgrade számít elsődlegesen, hanem a base lvl requirement, azaz lvl 101-es epic upgradelt craftolt cuccből nem fog esni Chaos Crystal!
  • Obliterum – ipari mennyiségben gyárthatod az Obliterumot, ha megnyitottad az Obliterum Forge-t és az áron aluli craftolt cuccokat betöröd. Erről egy következő cikkben bővebben fogok írni a jövőben, mert már így is critel a wall of text. Lényeg az, hogy a különböző szintű craftolt itemek eltérő Obliterum Ash menyniséget adnak. Leginkább az ilvl 810-es craftolt cuccokat éri meg  betörni, de ha olcsón tudsz valamit craftolni, amit betörhetsz, akkor tiéd a világ.
  • Glyphek – Glyph of Sentinel, Glyph of the Doe, Glyph of Fel Wings, Glyph of Shivarra. Csak, hogy párat említsek.
  • Egyéb – Most is érvényes tanács, hogy időnként érdemes futtatni egy-egy keresést és alkalmi vételeket keresni. A TSM Sniper funkciójával sikerült találnom néhány áron alul berakott itemet. Ezeket megvettem és rendes áron raktam vissza. Így sikerült fognom 6500 aranyért egy Fists of Thane Kray-Tant. Mivel 25 ezer aranyért volt AH-ban, ezért bőven megérte megvenni és visszarakni.

A napokban kezdtem el a JC/BS karit húzni, hogy el tudjam látni a raidelőket gemekkel és kiegészítőkkel, valamint elkezdjem gyártani a Demonsteel darabokat (különösen a wristet).

Gondolom, már alig bírtok magatokkal annyira várjátok, hogy flexeljek egy jót a megkeresett golddal. Hát szó-szó… nem lett annyi, mint szerettem volna, de ilyen az öregedés és az:  “Édesem menjünk már el ide,meg ide, meg oda és juj tudod el ne felejtsük, hogy akciós a sajt az Auchanban.” – Itt szeretném megjegyezni, hogy én imádok akciós sajttért járkálni az Auchanba, mert békés, boldog órákat tölthetek el a párommal ahelyett, hogy azzal a hülye játékkal játszhatnék.

Lényeg a lényeg, 690.114 goldnak örülhettem kedden, amikor kivettem a postaládából a 349 darab tételt. Ezt az összeget a fent felsorolt itemekkel/módszerekkel szereztem.
És még csak most kezd belendülni a Legion.

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!