Hogyan szerezhetünk goldot followerekkel?

A legtöbb játékos maximum úgy gondol a followerekre és misszióikra, mint gearszerző lehetőségre, esetleg minijátékra. Sokszor kihasználatlanul állnak, pedig goldszerzésre kitűnően befoghatók.

A cikkben bemutatom, hogy hogyan szerezhetsz akár több ezer aranyat is a followerek misszióztatásával.

Followerekkel két módon szerezhetsz pénzt.

  1. Gold rewardos missziókkal
  2. Salvage Yard dobozka farmolással

Mindkét módszer egyszerű és egy kevés előkészület megtétele után már csak el kell küldeni őket misszióra és termelik az aranyat.  Az első módszer alapja a 6.1-es patchben behozott Treasure Hunter trait stackelése, a második módszer pedig a jól bevált „minél több misszió annál nagyobb nyereség” elvén alapul. A két módszert lehet ötvözni is, sőt ajánlott.
Igaz ugyan, hogy nem fogsz folyamatosan ezreket keresni, de rosszabb esetben szó szerint két kattintásért 200-400 gold mi, ha nem ajándék?

Mivel elég hosszú az írás ezért az összefoglalást az elejére hozom.

Milyen módszerről van szó?

Egy olyan pénzszerzési lehetőséget ajánlok, amivel a followereket munkára foghatod. Kifejezetten a gold rewardos missziókra koncentrálva és kombinálva a Salvage Yard extra profitjával. Ha mindent megfogadsz, akkor egyszerre pörgeted a followereket a gyakori 200-400 aranyas küldikkel, közben a visszahozott salvage dobozkákból rögtön vendornak eladott itemekből szerzel rövid időn belül pénzt. Az értékesebb transmog itemeket pedig AH-ban parkoltatod további bevétel reményében.

A teljes metódushoz kell egy Inn/Tavern lvl 3-as szinten, egy Salvage Yard lvl 3-as szinten, és opcionálisan választható egy Lumber Mill.

Lássuk a lehetőségeket részletesen.

Gold rewardos missziók

tl:dr: 4-5 Treasure Hunter traites followerrel rámenni a gold rewardos missziókra. Erősen ajánlott building:  lvl 3 Inn/Tavern, opcionális building Lumber Mill.
Ezek általában 30-100 aranyat ajánlanak a misszió teljesítéséért. Ez ugyan nem sok. Azonban megtöbbszörözheted a reward összegét, ha Treasure Hunter traites followereket küldesz a misszióra.

missionreport
Mi az a Treasure Hunter trait és hogyan működik?

A Treasure Hunter trait (továbbiakban TR trait) 100 %-al növeli a misszió gold rewardját.
Vagyis egy ilyen follower az alap rewardhoz hozzáadja az alap reward összegét még egyszer, azaz 100+100 = 200 gold lesz a végeredmény.

A trait stackelhető, azaz a több followeres missziók helyeit feltöltheted ilyen traites followerekkel tovább növelve a bevételt.

Háromfős misszió esetén egy alap 100 gold reward így alakul:
100 gold alap reward
+100 gold 1. follower bónusza
+100 gold 2. follower bónusza
+100 gold 3. follower bónusza.
————————————
400 gold

Azaz egy egyszerű 100 goldos misszió végül 400 gold rewarddal fog teljesülni.
Ez nem valami sok, de mi van, ha kombináljuk a traitet a kifejezetten emelt rewarddal járó Treasure Hunter missziókkal?

A trait maximális kihasználása

Ugyanis ha építesz egy lvl 3-as szintű Inn/Tavern buildinget, akkor megnyílnak a  Treasure Hunter missziók, azaz gyakrabban jelennek majd meg direkt gold rewardos missziók.

A legjobb példa a TR trait stackelésre a Blingtron’s Secret Vault misszió. Ez a misszió 3 followeres és 500 gold reward jár érte. Két followerrel 1500 gold, 3 followerrel 2000 gold a reward.
Ez azért már elég jó nem?
Szó szerint pár másodpercnyi munkáért – csak elküldöd a followereket, és majd hazajönnek.
És most képzeld el, hogy – mondjuk – három darab lvl 100-as lolgeares karakterrel semmit sem csinálsz, csak „farmolod” a missziókat.

Például az A Way Out misszió 3 followeres és 275 alap gold rewardot ad.
Három TR hunteres followerrel viszont már 1100 gold jár a teljesítéséért:

wayout1

wayout2

Ez persze nem általános érvényű, mert a missziók véletlenszerűségétől függ, de volt olyan reggelem, hogy két karakterrel összesen 2500 aranyat szedtem ki  csak azzal, hogy visszajöttek a followerek.

Egy jól kialakított follower csapattal igazi pénzgyárrá válnak a teljesíthető missziók:

sokgoldos
Tehát az Inn/Tavern egy ajánlott building. Nem kötelező felhúzni, de többször jelenik meg gold rewardos misszió a meglétével. Ráadásul a building segít a followerjeid átszervezésében is, ugyanis legalább 4-5 ilyen traites follower megléte ajánlott a folyamatos „termeléshez”.

Hogyan tehetsz szert TR traites followerre?

Három módon gyűjthetsz ilyen followert:

  1. Harrison Jones – az egyetlen follower a játékban garantált TR traittel. Megszerzéséhez a  Master Relic Hunter (H)  (alli – horda verzió) achievement teljesítése szükséges. Azonban a viszonylag hosszadalmas megszerzési idő ellenére is ajánlott ezt a followert beszerezni, mert másik garantált traitje, a Mentor miatt minden vele party-ban lévő follower megkapja Harrison Jones szintjét és ilvl-jét az adott misszióra. Így kiváló booster follower. Jonest a naponta változó NPC-k között találhatod meg a főépületben.
    A tőle felvett küldetéseket (szám szerint 6 db) kell teljesítened és megkapod.
    Ha véletlenül nem Jones spawnolna, akkor használd a Group Findert, írd be a keresőbe a „harrison” szót és keress ki valakit, aki szívesen beinvel a Garrisonjába, hogy felvehesd a küldetést. Leadni már le tudod a sajátodban is.
  2. Lvl 2-es Inn/Tavern – Heti egy TR traites follower. A második szintre húzott buildinget follower recruit lehetőségét már biztos ismered. Válaszd ki a listából a Treasure Hunter traitet és válassz egy followert a felajánlott 3 közül. Sajnos az így beszerzett followerek lvl 90-esen kezdenek, de gyorsan felhúzhatod őket maximális szintre.
  3. Follower képességek újraosztása – Ha van elfekvőben Follower Retraining Certificate itemed, akkor használd egy kevésbé hasznos lvl 100-as followeren. Ha szerencséd van, akkor az újraosztás során beadja a TR traitet. Ha nincs ilyen itemed, akkor a Garrisonban vehetsz Follower Trait Retraining Guide reroll itemet, ami csak a follower traitjeit sorsolja újra (kivéve a fix traiteket, pl Harrison Jones Mentor traitjét). Ez 1000 Garrison alapanyagba kerül, vagyis nem olcsó. Viszont a leggyorsabban így állíthatsz elő minél több TR traites followert.

Rosszabb napokon ez rengeteg Garrison alapanyagba kerülhet. Ha ezt a módszert választod és szeretnél minél gyorsabban haladni, akkor ajánlott egy Lumber Mill building építése.
A következő cikkben mutatni fogok egy trükköt arra, hogyan capeld a work orderekhez kellő Timbert mindössze 10-15 perc favágással Gorgrondban.

Salvage Yard, az aranybánya

A cikk elején jelzett másik módszere a followerek munkára fogásának a sokak által ismert Salvage Yard. Már a Book of Gold Warlords Editionben is jeleztem, hogy goblin szempontból milyen fontos épület. A megérzésem gyorsan beigazolódott – mindenki a Storehouse-t istenítette a gold fórumokon, de kiderült, hogy szinte jelentéktelen. Bocsánat a kis kanyarért, de ennyi önfényezés és elégtétel kellett. 🙂

Mindenki ismeri a Salvage Yard működését. Leegyszerűsítve:  egy olyan building, ami extra  goldot ad majdnem minden sikeres misszió után. A buildinget felhúzva (és lvl 3-as szintre fejlesztve) missziókból szerezhető extra ládikákat kapsz a missziók teljesítéséért.
A ládikákban általában trash junk, nyersanyagok, player itemek és esetleg follower itemek vannak. A missziók szintjétől függően a ládikákból egyre értékesebb holmit szedhetünk ki.
A legnagyobb ládából (link) kiszedett player itemek nem ritkán több száz, nagy ritkán akár több ezer aranyért eladhatók, extrém esetben pedig WoD-os epicet is találhatsz benne. A kiszedett nyersanyagokat eladhatod, vagy megtarthatod.

Éppen a napokban nyitottam ki 100 Greater ládát ládikát egyszerre.
Az itemek 90%-át vendornak adtam el, a nyersanyagokat megtartottam, és a transmog piacon kelendő itemeket betettem AH-ba. Csak a vendor itemekből 1000 aranyat szereztem!
Kb 4-5 transmog itemet tartottam meg eladásra. Ennél többet is megtarthattam volna, de
200g / item ár alatt nem vagyok hajlandó megtenni az utat a Salvage Yardtól a Trading Postban lévő AH robotig. A betett transmog itemekből nagyjából további 2000 goldra számítok.
Azaz a 100 ládikából kb 3000 goldot szedtem ki.

Ez persze nem egy világbajnok szám. De ha figyelembe vesszük, hogy a ládikáért aztán tényleg semmit sem csináltunk, hanem puszira megkapjuk a buildingtől; azért nem rossz bevételi forrás.
Egyedül arra kell figyelni, hogy lvl 95 és afölötti missziókat részesítsd előnyben, mert azok adnak Greater ládikát.

Bónusz tipp prémium olvasóknak:
A Garrison Mission Manager vagy a Master Plan addonokban van olyan lehetőség, hogy kifejezetten a legmagasabb gold reward szerint pakolja be a follower(eke)t az adott misszióra.

Update: Ebben a posztban pontos képet is kaphatsz arról, hogy mennyit kereshetsz a followerekkel.

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!