Gyorstipp: Alchemy vendorcraft

A Gyorstipp tippek az aki kapja, marja elvén működnek. Könnyű lecsúszni róluk.
Sokak kedvence, a vendorcraft trükk most egy új módszerrel bővült.
Ez alkalommal Alchemy szakmával rendelkezők örülhetnek.

Vendorcraft néven szoktam emlegetni azokat a módszereket, melyek abból állnak, hogy az alapanyagokat egy meghatározott ár alatt felvásárolod AH-ból, abból craftolsz valamit, amit vendornak adsz el nyereségért. Azaz az előállítási költség még az AH-ból vásárlás ellenére is alacsonyabb, mint az a pénz, amit a vendor ad érte.

A vendorcraft módszerre jellemző, hogy általában csak nagyobb léptékben termel jelentős hasznot, viszont már egyetlen craft is profitot jelent. Azaz, minél többet craftolsz, annál nagyobb a haszon. “Kis pénz-kis foci, nagy pénz-nagy foci.”

Az évek alatt több ilyen trükk akadt a szemfülesek útjába. Például ott van a JC vendorcraft vagy a Scribe vendorcraft. Most az Alchemy szakmában használhatod ki az árak csökkenését.

Lássuk a trükköt:

Célszemély a Draenic Philosopher’s Stone, amit a vendor 25 gold 31 ezüst áron vesz meg.

Előállítási költsége:

A képlet egyszerű. Minél olcsóbban veszed meg AH-ból a fenti két nyersanyagot, annál több profitot termelsz egy craftolásból. Ha az Alchemical Catalyst ára 3,5 gold, a True Iron Ore ára pedig 1,1 gold, akkor (3,5*5)+1,1= 18,6 gold az előállítási költség.

Azaz (25,31-18,6) = 6,71 goldot nyersz minden egyes craftolással, ha vendornak adod el rögtön a trinketet.

Éljen, dőlni fog a lé!
Egyedül azt kell kiszámolnod, hogy mennyi az a maximum ár, amennyiért még érdemes megvásárolni az alapanyagokat. Ebben segít a lenti táblázat, ahova ha beírod a kért adatokat kiszámolja neked a Crafting Costot és a vendorcraftból származó profitot.

(Értelemszerűen ha a Profit mezőben minusz értéket kapsz, akkor nem termelsz profitot, bár… már megtanultuk: “a negatív növekedés is növekedés”).

Használd a táblázatot és számold ki, hogy a te szervereden lehet e használni az Alchemy vendorcraft módszerét!

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!