Diablo 3 patch 14 számunkra fontos részletei

Remélhetőleg az utolsó patchek egyikéhez van szerencsénk. A party-ban egyenlő arányban osztott MF, GF és XP változások mellett történtek egyéb, nem dokumentált változások is. Lássuk mik is ezek.

  • A vendorok jóval magasabb áron árulják a magic (kék) itemeket 

A korábban maximum 900 aranyba kerülő itemekért most akár 3.000 aranyat is elkér a vendor. Ez a változás egyértelműen a már ismert vendor item – salvage manőver ellehetetlenítése. Rövidebbek lettünk egy jó kis trükkel, viszont így nem lesz a béka segge alatt a Subtle Essence és társai ára.

  • Sok item statja és szintkövetelménye megváltozott. 

Köztük a gold findes itemeké is. A százalékos gold find bónusz értéke csökkent, az item hordásához szükséges szint viszont megnőtt. (Egy előző patchben használható pajzs 18% gold find értékkel már nem használható, ugyanis a szintkövetelménye lvl 23 lett és a 18% gold find bonus is 10%-ra csökkent)

  • A stash méretének növeléséért fizetendő összeg 10.000 goldról 50.000 goldra nőtt. 

 Örvendetes változtatás szintén. A Blizzard láthatóan próbál lépéseket tenni a gold értékének megőrzése érdekében. Ha a gold értékesebb, akkor drágábban adható el RMAH-ban. Bár nem kerül sokkal több erőfeszítésbe a megemelt ár összeszedése sem, de maga a nagy szám látványa késztetni fogja a lustább játékosokat a gold vásárlására.

  • Több arany esik mobokból

Kb 70 aranyat dobnak Royal Crypts területén, 0 % gold find bónusszal. A forrás poszt szerzője szerint a 14-es patchben eddig 85 gold volt a legnagyobb esett összeg, amit 53% gold find bónusszal ért el. Figyelembe véve, hogy patch előtt 196 % GF-fel is csak 60 körüli gold esett Royal Crypts-ben, ez számottevő változás. Afelől viszont nem kell aggódni, hogy ez szembe megy a korábbi kijelentésemmel, és csökkenteni fogja a gold értékét.
Hogy miért nem fogja? Képzeljétek el magatokat megjelenés után 1-2 hónappal. Fel fogjátok venni a kipotyogott goldot a földről vagy inkább gyorsan megveszitek 0,5 euro/2.000 gold áron?

  • Magic és Rare itemekért többet fizetnek a vendorok.

Mármint azoknak akik vannak olyan felelőtlenek, hogy salvage helyett vendornak adják el.

  • A craftolás alapanyagigénye és a craftolás költsége jelentősen megnőtt

Mind a Blacksmith fejlesztését, mind az egy craftoláshoz kellő alapanyagok mennyiségét érinti a változás, maga a craftolás gold-költsége viszont csökkent. Az új patch előtt 2.250 gold kellett a Blacksmith Rank 2-ről Rank 3-as szintre fejlesztéséhez, most viszont ez 18.000 goldba kerül.

  • A rare mobok (Championok) már két kék itemet dobálnak az egy helyett

Ezt nem kell magyarázni.

  • A szürke (vendor trash) itemeket 1 gold helylett 2 goldért adhatjuk el

Ehhez sem kell használati utasítás. Vendor trasht tényleg nem lesz érdemes felvenni, maximum akkor, ha még van 1-2 üres helyünk és már indulunk vissza a városba. Akkor viszont mindenképp megéri rászánni az időt. Bár ha napi 3x visszaviszünk 3 itemet az 18 gold naponta az 20 év alatt 131.490 arany. Ki az az őrült, aki kihagyná ezt az ingyen pénzt, nemde?

A mai írás főszponzora a Diablo3Professions.com Diablo 3 Beta Patch 14 Undocumented Changes and Observations posztja.

Még jelentkezem…

One Comment

Szólj hozzá!