A zárás jelei a 6.2-es patchben?

A PTR patchekben megszokott ilyen-olyan változtatások, frissítések mellett időnként olyan részletekre bukkanhatunk, amik akaratlanul is elindítják a spekulálást.
A legutóbbi PTR buildet nézegetve például arra következtethetünk, hogy a Naval (azaz hajós) missziókkal a Blizzard közelíteni szeretné egymáshoz a játék egyes aspektusait.

Mountot, heirloom itemeket szerezhetünk velük, de itt még nincs vége az érdekes dolgoknak…

Shipyard

A Shipyard buildinget, azaz a Kikötőt minden játékosnak ajánlott lesz megépíteni, aki szeretné a karaktereit az új raid missziókból öltöztetni. Ugyanis Hellfire Citadel follower misszió nem a megszokott módon lesznek elindíthatók, hanem tengerészeti missziók formájában jelennek meg. A Shipyard azonban ennél többet fog majd nyújtani.
A Blizzard egyfajta összefogó pontként szeretné feltüntetni, ezt látszik bizonyítani, hogy a mountokat gyűjtőknek és a notórius altozóknak is tetsző rewardokat is betettek a tengerészeti küldetések közé. (Egyes linkeknél előfordul, hogy nem működik a popup, de kattintásra előhozza az itemet. A gebasz a WoWhead oldalán van.)

  • Például szerezhetünk majd egy esernyős viziló mountot link, de befogadhatjuk majd szegény Elhagyatott Cápalit (Cápeti testvérét) is petként.
  • Az altozni szeretők új heirloom gyűrűket szerezhetnek a tengeri missziókból: egy, kettő, három.
  • Sőt, szerezhetünk majd Baleful armor tokeneket is, amik ilvl 640-es itemmé alakulnak majd, ráadásul ezeket az itemeket fel is fejleszthetjük majd ilvl 685-re az Empowered Apexis Fragment segítségével. Az upgrade item megszerzési módja eddig nem ismert, de talán a nevéből és az Apexis cap eltörléséből halványan következtethetünk rá.

A Naval missziók közé tartozik a Black Market Journal nevű is, melynek rewardja egy questindító item, a Waterlogged Manifest. Vajon mi köze lehet a Black Markethez, és vajon a Black Market Shipment nevű item egy kinyitható dobozocska, vagy csak vendornak eladható item lesz?
De nem csak ez az, ami megragadta a figyelmem a legfrissebb buildben. A PTR-en a Calendarban megjelentek a rejtélyes Bonus Eventek. De mik is ezek?

Bonus Eventek

A bónusz eventek néhány napig tartanak csak és különféle buffokkal, előnyökkel segítenek minket. Úgy tűnik, hogy 6 fajta bónusz fogja váltogatni egymást, melyek a következők:

  • Timewalking Dungeon Event: A lvl 81 vagy magasabb szinű karakterek bejelentkezhetnek a Timewalking Dungeon Finder rendszerbe. A bossokból eső loot a karakter eredeti szintjének megfelelő szintű lesz.
  • Pet Battle Bonus Event: Háromszor annyi xp-t kapnak a petek.
  • Draenor Dungon Event: Bármelyik lvl 100-as Heroic vagy Mythic instában megölt ellenfelekért reput kapunk egy draenori frakcióhoz.
  • Apexis Bonus Event: Az Apexis kristályok „rejtélyesen megtöbbszöröződnek” és  sokkal többet lootolhatunk mobokból.
  • Battleground Bonus Event: Háromszor annyi honor pont jár a Random BG-ken.
  • Arena Skirmish Bonus Event: Háromszor annyi honor pont jár Arena Skirmish módban.

Kánaán, bőség és ingyensör érkezik tehát a 6.2-es patchben.

Ez számomra felveti a kiegészítő lezárás igen korai kezdetének gyanúját.
Tudjuk jól, hogy egy-egy kiegészítő kivezetése előtt sok könnyítést vezetnek be, a fejlesztők bőkezűbben bánnak rewardokkal, lootokkal és lehetőségekkel. Talán a WoD kivezetési szakaszának egy nagyon korai kezdetét sejthetjük a Bonus Eventek megjelenésével?

A hajós questek gyors gearelődést jelent a 26. altnak is. A Bonus Eventekből tisztán érezhető a kiegészítők végén szokásos habzsi-dőzsi feeling. Jelentheti mindez azt, hogy a Blizzard most betartja a szavát, és tényleg gyorsabban jön az új kiegészítő?

Ti mit gondoltok?

 
Még jelentkezem…

Szólj hozzá!