A WQGF nem halt meg teljesen

A Blizzard elkaszálta az egyik legnépszerűbb addont a Group Finder működésének megváltoztatásával. Azonban nem olyan szörnyű a helyzet. Az addon továbbra is működik, csak máshogy. Mutatom mit csinálj.

A World Quest Group Finder fél éves pályafutása alatt hihetetlenül népszerű lett azok körében, ahol felborult a frakciók egyensúlya, a PVP szervereken, és úgy általában az altozók körében. Az addon semmi mást nem csinált, csak amint egy World Quest területére értél, bejelentkezett Group Finderbe, hogy csapatot keressen a WQ-hoz. Ha feltetted az addont a WQ-zással töltött idő kb harmadára csökkent, kedvet kaptál altozni és az egész grindelés sokkal kibírhatóbb volt.

Azonban az addon – más addonokkal együtt pl. Badboy – latency problémákat okozott, és a Blizzard április végén be is jelentette, hogy próbálnak megoldást találni. Nem is kellett sokat várni, a fénysebességgel, pár órán belül érkező hotfix egy az egyben kinyírta a WQGF legjobb tulajdonságát, az automatikus group keresést és invelést. A WQGF bűne az volt, hogy amint egy WQ közelébe ért, azonnal jelentkezett az összes groupba, ami ahhoz a WQ-hoz keresett embereket a Group Finderben. Például 50 helyre jelentkezett, ahhoz, hogy kapj egy invet. Hiába csak egy groupba kerültél be, a másik 49 groupnak “le kellett kommunikálnia a rendszerrel” a jelentkezésedet, a karaktered adatait stbstb. Ez latency-t okozott és más, a Group Findert folyamatosan monitorozó addonokkal együtt ez már érezhező lagot eredményezett. A hotfix jött azonnal, a játékosok felháborodtak és statisztikák nélkül is bátran ki lehet jelenteni, óriási mértékben esett vissza a WQ-kat gyorsan végigpörgetők száma. Az addon készítője feladta a dolgot és már el is búcsúzott a használóktól.

gb

Azonban nincs veszve semmi, az addon részben még működik, és csak kicsit lett körülményesebb a WQ-zás. Továbbra is felugrik a lehetőség, hogy azonnal csinál egy groupot a Group Finderben, egyedül csak annyi változott, hogy nem automatikusan jelentkeztet és inveltet be. De szerencsére még automatikusan kreál groupot, és az autoinvet bekapcsolva máris jönnek az emberek. Csak a jelentkezést kell manuálisan csinálni.

Ez kell csinálnod és minden a régi lesz

Habár úgy néz ki, hogy az addon készítője befejezte a projektet (pedig lenne rá megoldás, ahogy az Auctioneer és a TSM addonok esetében is sikerült ezt megoldani), az addon részben még működik és továbbra is másodpercek alatt találhatsz csapatot.

  1. Kattints a térképen az adott WQ-ra.
  2. Jobb oldalon, a Questeknél megjelenik egy gomb:

    wqf

  3. Jobb klikk a kis ikonra és megnyílik a Group Finder, ahol megtalálod a listát.

    wq2

  4. Jelentkezz és várhatod az invet, ami sok esetben rögtön jön is.

Ha esetleg jobb klikkre folyamatos Searching… ablak ugrana fel, ne ijedj meg. Csak frissítsd a listát a jobb felső ablakban lévő Search Again gombbal és helyrejön a lista. Ennyi volna a nagy varázslat. A világ ismét megmenekült. Lehet WQ-zni és altot boostolni a Legion inváziókkal.

 

Még jelentkezem…

Szólj hozzá!